Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 10:27

35χρονος είχε ρημάξει σπίτια στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
35χρονος είχε ρημάξει σπίτια στην Καλαμάτα

 

 

Ενας 35χρονος Αρμένιος με... βαρύ ιστορικό σε κλοπές συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, να κλέβει από αυτοκίνητο στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και Αμαλίας στην Καλαμάτα.

Η διάρρηξη του αυτοκινήτου μάλιστα ήταν μόνο μία από τις 12 συνολικά (οι 11 σε σπίτια) κλοπές και απόπειρες κλοπής που ο ίδιος κατηγορείται ότι διέπραξε στην Καλαμάτα από τις 15 Ιουνίου έως και την περασμένη Δευτέρα.

Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 35χρονος έκλεψε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 7.800 ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, καθώς στις 18 του περασμένου μήνα καταδικάστηκε ερήμην σε 8 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής και για διακεκριμένες κλοπές, σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από συμμορία με συνολικά 17 κατηγορούμενους. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε τη Δευτέρα σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας είναι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα – καθώς, εκτός από τις κλοπές και τις απόπειρες κλοπής για τις οποίες κατηγορείται, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του δύο ποσότητες ηρωίνης σε νάιλον σακουλάκια συνολικού βάρους 4 γραμμαρίων και 3 ναρκωτικά χάπια, ενώ σε έρευνα στο προαύλιο του σπιτιού του βρέθηκαν ένα στιλέτο και ένα μαχαίρι.

Στον ίδιο χώρο όπου βρέθηκαν το στιλέτο και το μαχαίρι -και στον οποίο τους οδήγησε ο ίδιος ο κατηγορούμενος- οι αστυνομικοί βρήκαν και κλοπιμαία. Επίσης, κατασχέθηκαν 100 ευρώ τα οποία είχε πάνω του.

Στην εξιχνίαση των συνολικά 12 υποθέσεων κλοπής και απόπειρας κλοπής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν με την αξιοποίηση μαρτυριών και βιντεοληπτικού υλικού, την αναγνώριση του κατηγορούμενου από παθόντες, αλλά και από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Τη Δευτέρα, εκτός από τη διάρρηξη του αυτοκινήτου απ’ όπου δεν πρόλαβε να κλέψει, νωρίτερα το μεσημέρι ο 35χρονος είχε προσπαθήσει να μπει σε σπίτι στην Κηπούπολη, αλλά τον είδαν και αναγκάστηκε να φύγει. Εν τω μεταξύ πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην οδό Μαιζώνος, μπήκε σε σπίτι απ’ όπου κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Απογευματινές ώρες στις 3 του τρέχοντος μήνα κατηγορείται ότι διέρρηξε την είσοδο υπογείου στην οδό Κανάρη και αφαίρεσε χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 800 ευρώ. Το ίδιο απόγευμα διέρρηξε υπόγεια αποθήκη πάλι επί της οδού Κανάρη και έκλεψε δοχείο με ελαιόλαδο αξίας 60 ευρώ.

Βραδινές ώρες της 1ης Αυγούστου είχε μπει σε σπίτι στην οδό Κανάρη και έκλεψε χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ. Στις 29 Ιουνίου το βράδυ, στην οδό Καμβύση, μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι και έκλεψε 35 ευρώ. Απογευματινές ώρες στις 20 Ιουνίου διέρρηξε αποθήκη στην οδό Κανάρη χωρίς να αφαιρέσει κάτι, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας διέρρηξε σπίτι στην οδό Τροίας και όταν τον είδαν τράπηκε σε φυγή.

Στις 19 Ιουνίου το πρωί, αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι και μπήκε από ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα στην οδό Κορώνης, απ’ όπου έκλεψε μια ηλεκτρονική συσκευή αξίας 800 ευρώ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου, στην οδό Στρατή Μυριβήλη, μπήκε σε σπίτι και αφαίρεσε 50 ευρώ, ενώ προ διμήνου είχε κλέψει από σπίτι στην Καλαμάτα μια ηλεκτρονική συσκευή αξίας 100 ευρώ.

Χθες ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη, και αύριο Πέμπτη θα απολογηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας.


NEWSLETTER