Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 21:15

Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στην Κορινθία

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, πέντε περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στην Κορινθία, μετά από Αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ενώ συνελήφθησαν, χθες (23-2-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή Τραγάνα Κορινθίας, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες (23-2-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή Τραγάνα Κορινθίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, κατέλαβαν τους ανωτέρω να έχουν αποξηλώσει μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. και να έχουν αφαιρέσει, από το εσωτερικό του το περιτύλιγμα χαλκού.
Στο πλαίσιο της Αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις
παρακάτω κλοπές:
Την 20-2-2012 το βράδυ, από την αγροτική περιοχή Τραγάνας Κορινθίας, είχαν αφαιρέσει από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η., το εσωτερικό περιτύλιγμα αποτελούμενο από χαλκό.
Την 23-2-2012 και πρωινές ώρες,  από γεώτρηση - αντλιοστάσιο που υδροδοτείται ο Δήμος Βέλου- Βόχας, αφαίρεσαν έναν μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η και καλώδια.
Την 23-2-2012 και πρωινές ώρες, από αγροτική περιοχή  Τραγάνας Κορινθίας,   πλησίον του Βιολογικού καθαρισμού Δήμου Σικυωνίων, αφαίρεσαν τρεις (3) μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.
Στα μέσα του τρέχοντος μηνός, από την αγροτική περιοχή Τραγάνας Κορινθίας, αφαίρεσαν από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η., το εσωτερικό περιτύλιγμα αποτελούμενο από χαλκό.

Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο της Δ.Ε.Η υπολογίζεται πάνω από 25.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Από την ΑΔ Κορινθίας



NEWSLETTER