Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 21:58

Μεσσηνία: Xασισοφυτεία στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων με 2.071 φυτά (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσηνία: Xασισοφυτεία στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων με 2.071 φυτά (φωτογραφίες)

 

Φυτεία με 2.071 δενδρύλλια χασίς ανακάλυψαν το πρωί της Τετάρτης σε μια έκταση 2,5 στρεμμάτων, πάνω από απόκρημνη παραλία στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Τα φυτά, ύψους από 0,5 έως 70 εκατοστά, ήταν φυτεμένα σε 9 διαδοχικές πεζούλες και ποτίζονταν με σταγονίδια που περνούσαν από τη ρίζα κάθε δενδρυλλίου ξεχωριστά. Οι καλλιεργητές φαίνεται μάλιστα ότι έμεναν μέσα στο χώρο της χασισοφυτείας για να την φυλάνε, γιατί οι αστυνομικοί βρήκαν μια σκηνή, ρούχα, σακίδια και τρόφιμα, καθώς και πολλά εργαλεία, κουτιά από φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να μπουν οι αστυνομικοί μέσα στην καλλιέργεια αναγκάστηκαν και σκαρφάλωσαν τα βράχια, προσεγγίζοντας από την απόκρημνη παραλία.

Ολα τα φυτά πάντως ήταν σε άριστη κατάσταση, που δείχνει ότι δεν είχε εγκαταλειφθεί από πριν, οπότε οι καλλιεργητές είτε άκουσαν τους αστυνομικούς και έφυγαν από κάποιο μονοπάτι, είτε δεν βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την ώρα. Το πότισμα γινόταν αυτοματοποιημένα, με νερό που έπαιρναν με σωλήνα από κοντινό αγωγό άρδευσης. Τον σωλήνα συνέδεαν με λάστιχα και βάνες, τα οποία διακλαδώνονταν και κατέληγαν σε κάθε ρίζα μέσω σταγονιδίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER