Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 21:00

Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών

Η σφαίρα πέρασε ξυστά στο κεφάλι του ταμία


Το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά χτύπησαν χθες το μεσημέρι δύο ένοπλοι ληστές αρπάζοντας 3.850 ευρώ από το ταμείο, ενώ έπεσε και ένας πυροβολισμός. Ολα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά και από θαύμα δεν υπήρξε θύμα ή τραυματισμός, αφού ο πανικός και η απροσεξία του ενός εκ των δύο δραστών λίγο έλειψε να σταθούν μοιραία για τον ταμία του υποκαταστήματος, δίπλα από το κεφάλι του οποίου πέρασε μια σφαίρα. Ο ένας ληστής στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα που ήταν πάνω στον γκισέ με τις βιαστικές του κινήσεις πάτησε την σκανδάλη και από τύχη η σφαίρα δεν βρήκε τον ταμία που ήταν ακριβώς μπροστά του, αλλά πέρασε δεξιά από το κεφάλι του και καρφώθηκε πίσω του σε ένα ξύλο.
Οι δύο δράστες χτύπησαν την τράπεζα στη 1.45 χθες το μεσημέρι. Εχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με καπέλο, μαντήλι, γυαλιά ηλίου και γάντια -όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης-, μπήκαν στο υποκατάστημα, το οποίο να σημειωθεί πως δεν διαθέτει πόρτες ασφαλείας. Αφού προχώρησαν στο εσωτερικό, έβγαλαν και οι δύο πιστόλια και φωνάζοντας "ληστεία" ακινητοποίησαν τους 4 εργαζόμενους, έναν συνταξιούχο πρώην εργαζόμενο της τράπεζας που είχε πάει να δει τους συναδέλφους του και έναν πελάτη. Ο ένας από αυτούς κινήθηκε προς το χρηματοκιβώτιο και ο άλλος προς το ταμείο της τράπεζας. Ωστόσο το χρηματοκιβώτιο δεν μπορούσε να ανοίξει μιας και υπήρχε χρονοκαθυστέρηση, οπότε το βάρος έπεσε προς το ταμείο. Ο ένας ληστής προτείνοντας το όπλο ζήτησε τα χρήματα, ο ταμίας του έδωσε περίπου 3.850 ευρώ και αυτός προσπαθώντας να τα βάλει μέσα σ' ένα μαύρο σάκο, με βιαστικές κινήσεις και πιθανότατα κατά λάθος, πίεσε την σκανδάλη, με την σφαίρα να περνά δίπλα από το κεφάλι του ταμία...
Στη συνέχεια οι δύο ληστές τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει στο απέναντι πεζοδρόμιο και είχε κατεύθυνση την έξοδο της πόλης,  ένα ανθρακί Nissan Sunny με αριθμό κυκλοφορίας ΥΒΖ 6776, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί προχθές το βράδυ από την περιοχή της Θουρίας.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Τα δύο άτομα, με βάση την προφορά τους εικάζεται ότι είναι Ελληνες, είναι ψηλοί, φορούσαν ανοιχτόχρωμα μπουφάν, ενώ οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας.
Στην αρχή οι υπάλληλοι νόμιζαν πως γίνεται κάποια πλάκα, ενώ μόλις είδαν να βγαίνουν τα πιστόλια κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα σοβαρά. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που μας έκανε ο μοναδικός πελάτης της τράπεζας που έζησε όλη αυτή την δραματική σκηνή. «Μπήκαν ξαφνικά μέσα στην τράπεζα δύο άτομα που φορούσαν σκουφιά στο κεφάλι, γυαλιά ηλίου και είχαν τραβήξει τις μπλούζες τους ψηλά στο πρόσωπό τους. Είδα να κρατάνε και οι δύο όπλα, ο ένας πήγε προς το μέρος του διευθυντή και του είπε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, ενώ ο άλλος προς το μέρος του ταμία. Ο διευθυντής του είπε ότι είχε χρονοδιακόπτη και έτσι πήραν τα λεφτά από το ταμείο. Εκεί ακούστηκε και μια πιστολιά στην προσπάθεια που έκανε ο ένας να πάρει τα χρήματα από τον γκισέ. Εβαλαν τα χρήματα σε μια τσάντα και έφυγαν. Ο ένας από αυτούς ήταν ψηλός και γεροδεμένος, ενώ τον δεύτερο δεν τον είδα πολύ καλά. Βγαίνοντας  πήραν το αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει ακριβώς απέναντι και τράπηκαν σε φυγή» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως η όλη υπόθεση δεν κράτησε περισσότερο από 3-4 λεπτά και αυτό που μπόρεσε να διακρίνει στους δύο ληστές είναι ότι υπήρχε νευρικότητα στις κινήσεις τους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τις έρευνες των αστυνομικών δεν βρέθηκε ο κάλυκας από τον πυροβολισμό, ενώ εκτιμάται ότι και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τον έναν ληστή ήταν μικρού βεληνεκούς.
Στο σημείο έσπευσε ο διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας Γιώργος Λάνος ο οποίος και προΐσταται των ερευνών.


NEWSLETTER