Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 09:06

Συλλήψεις δύο Αζέρων για τη μετακίνηση μεταναστών ανοιχτά της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Συλλήψεις δύο Αζέρων για τη μετακίνηση μεταναστών ανοιχτά της Μεσσηνίας

Δύο Αζέροι 22 και 30 χρόνων συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη διακίνηση των 63 παράτυπων μεταναστών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Σρι Λάνκα, τους οποίους διέσωσε την Πέμπτη 27 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου το Λιμενικό, μετά από οργανωμένη κινητοποίηση πλωτών του Σώματος, αεροσκάφους της Frontex και παραπλέοντων πλοίων.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, αλλά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης κάποιος κάλεσε στον αριθμό 112 και ζήτησε βοήθεια, κι έτσι ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ανάμεσά τους είναι 9 γυναίκες και 13 παιδιά (τα 4 από αυτά μικρά σε ηλικία) και το βράδυ της Πέμπτης και χθες Παρασκευή φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Πύλου – Νέστορος στο Κλειστό της Πύλου.

Σήμερα οι δύο Αζέροι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά, ώστε να τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Αναμένεται επίσης να διατάξει ο εισαγγελέας την αποχή από την ποινική δίωξη των 63 μεταναστών, ώστε στη συνέχεια να παραληφθούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Ν.Κ.


NEWSLETTER