Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 08:12

Επαγγελματίες πορτοφολάδες “χτυπούσαν” στην λαϊκή της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Ενα βολικό και με χρήματα “επάγγελμα” φαίνεται ότι είχαν βρει οι 4 πορτοφολάδες που ξάφριζαν πορτοφόλια στη λαϊκή της Καλαμάτας και τους οποίους συνέλαβαν το Σάββατο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ενώ ετοιμάζονταν να επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα. Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν μάλιστα οι συλληφθέντες να το έκαναν αυτό ως κύρια απασχόληση γυρνώντας σε λαϊκές ανά την Ελλάδα με την πολυτελή Μercedes, με την οποία -όπως έγραψε και χθες η “Ε”- κατέβηκαν τρεις φορές στην Καλαμάτα (στις 26 Μαΐου, στις 4 Αυγούστου και το περασμένο Σάββατο) και ανήκε στον έναν από αυτούς, τον 58χρονο Πακιστανό.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν κάποια στοιχεία που οδηγούν στο ότι δρούσε μαζί τους μια ακόμα γυναίκα, που δεν αποκλείουν να ήταν και αυτή το Σάββατο στην Καλαμάτα, αλλά δεν συνελήφθη. Η συμμορία πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι ήταν καλά οργανωμένη και δεν αποκλείεται σε αυτήν να είναι ενταγμένα και άλλα πρόσωπα, εκτός από τον Πακιστανό και τον 29χρονο Ελληνα Ρομά, την 35χρονη Ελληνίδα και την 46χρονη Αλβανή.

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Οι πορτοφολάδες φέρονται να εξορμούσαν από την Αθήνα στην περιφέρεια και παριστάνοντας ότι είναι ζευγάρι ψώνιζαν στη λαϊκή κι ενώ έπιαναν φιλική κουβεντούλα στον πάγκο με τον πωλητή, είχαν το νου τους πότε κάποιος θα ακουμπήσει το πορτοφόλι του ή θα περάσει και θα το έχει κάπου, που να μπορούν να του το πάρουν εύκολα. Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση εκτιμούν ότι έχουν πέσει και άλλοι Καλαματιανοί θύματα των εν λόγω πορτοφολάδων, αλλά δεν δήλωσαν ποτέ την κλοπή γιατί νόμισαν ότι κάπου άφησαν ή έχασαν το πορτοφόλι τους, μες στο συνωστισμό της αγοράς. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι το Σάββατο η Ασφάλεια έψαξε και βρήκε τους 4 που τους είχαν κλέψει στη λαϊκή τα πορτοφόλια, ενώ οι ίδιοι πίστευαν ότι κάπου τους έπεσε. Οπως και στις άλλες δύο περιπτώσεις, τον περασμένο Αύγουστο και Μάιο, οι ιδιοκτήτες των πορτοφολιών κατάλαβαν ότι δεν έχασαν τα πορτοφόλια τους αλλά τους τα έκλεψαν, όταν οι πορτοφολάδες σήκωσαν χρήματα από ΑΤΜ με τις τραπεζικές τους κάρτες.

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας ήξεραν ότι θα κατέβαιναν στην πόλη το Σάββατο και είχε δοθεί σήμα να τους ψάξουν, οπότε και βρήκε το αυτοκίνητο η ΔΙΑΣ σταθμευμένο στο ΚΤΕΛ. Αλλωστε, το αυτοκίνητο ήταν γνωστό από τις δύο προηγούμενες φορές που είχαν κατέβει, μία στις αρχές του Αυγούστου και άλλη μία στα τέλη Μαΐου. Επίσης, τα πρόσωπά τους είχαν αποτυπωθεί σε βίντεο, αλλά μέχρι τη σύλληψή τους το Σάββατο οι αστυνομικοί δεν ήξεραν ποιοι είναι γιατί δεν είχαν δράσει πριν το Μάιο στην περιοχή μας. Βέβαια, το ότι δεν είχαν πιο πριν δράσει εδώ δεν σημαίνει ότι δεν είχαν και μπερδέματα με το νόμο, καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι βρίσκονταν υπό καθεστώς επιτήρησης. Το Σάββατο λοιπόν αφού τελείωσαν με τα... ψώνια τους στη λαϊκή, πήγαν να πάρουν το αυτοκίνητο για να φύγουν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι οι ασφαλίτες περίμεναν πότε θα εμφανιστούν. Οταν τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση αρνήθηκαν αρχικά τα πάντα, αλλά μετά η μία γυναίκα φανέρωσε πού έχουν πετάξει τα 4 πορτοφόλια, τα οποία άρπαξαν νωρίτερα.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Οι 4 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή μεθαύριο Πέμπτη. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο σε έρευνα που τους έκαναν οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψή τους βρήκαν 583,49 ευρώ και 2.600 λεκ Αλβανίας, ενώ στις 4 Αυγούστου και στις 26 του περασμένου Μαΐου είχαν βρει στα πορτοφόλια που κατηγορούνται ότι έκλεψαν συνολικά 4 τραπεζικές κάρτες και τους κωδικούς pin. Οπως προκύπτει μάλιστα από βιντεοληπτικό υλικό, τον Αύγουστο εκτός από τα 500 ευρώ που ήταν μέσα στο πορτοφόλι σήκωσαν με τραπεζική κάρτα άλλα 840 ευρώ, ενώ το Μάιο έκαναν αναλήψεις σε ΑΤΜ από τρεις διαφορετικές κάρτες, παίρνοντας συνολικά 3.840 ευρώ.