Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 20:02

Καλαμάτα: Άγρια επίθεση σε βάρος του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα

Γράφτηκε από την

Αγνωστοι ξυλοκόπησαν το βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλαμάτα - Πάμισος.

Η επίθεση στο βουλευτή έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών Bulldogs της "Μαύρης Θύελλας", στην οδό Καλλιπατείρας. Νωρίτερα, τα ίδια άτομα κατηγορούσαν με φωνές το βουλευτή για "ξεπούλημα της Μακεδονίας".

Η Αστυνομία μέχρι τώρα έχει προσαγάγει 5 ύποπτους, ενώ ο κ. Κωνσταντινέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους. Την επίθεση καταδίκασαν κόμματα και πολιτικοί.
Ολα ξεκίνησαν μετά τον αγώνα Καλαμάτα - Πάμισος που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Μετά το τέλος του ματς ο κ. Κωνσταντινέας έφυγε από το γήπεδο πεζός, μέσω της οδού Καλλιπατείρας προς το κέντρο της πόλης.

Οταν έφτασε μπροστά στο στέκι των Bulldogs, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, άκουσε να του φωνάζουν επειδή "πούλησε τη Μακεδονία". Ο βουλευτής μάλλον κάτι απάντησε, και τότε μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά. 

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή οι δράστες ήταν τουλάχιστον 30 και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν μάλιστα καδρόνια. Ανεξάρτητα όμως από τον αριθμό των επιτιθέμενων, που σύμφωνα με άλλους ήταν μικρότερος, ο κ. Κωνσταντινέας σώθηκε χάρη στην επέμβαση δυο φίλων του που ήταν μαζί του στο γήπεδο.

Περίοικοι τηλεφώνησαν αναστατωμένοι στην Αστυνομία στις 7.34 μ.μ., και αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για τις ανάγκες του αγώνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κωνσταντινέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία προσήγαγε 5 ύποπτους για την επίθεση στο βουλευτή.

Η "Ε" πήγε στο νοσοκομείο και ρώτησε τον κ. Κωνσταντινέα για το επεισόδιο. Εκείνος δήλωσε φανερά συγκλονισμένος από την επίθεση. «Ηταν ένα ακραίο φασιστικό επεισόδιο. Με σταμάτησαν ζητώντας να απολογηθώ για τη Μακεδονία. Ο φασισμός από όπου κι αν προέρχεται δεν πρόκειται να περάσει από μένα, μέχρι να με βρουν ανάσκελα» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Οι ηθικοί αυτουργοί, που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση στο βουλευτή: «Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Οσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της Ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της».
Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας» και τονίζει ότι «τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη δημοκρατία».

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα» αναφέρει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης. «Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί. Ο πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και την ελευθερία τους, με όλα τα μέσα που δίνει η δημοκρατία» προσθέτει, για να καταλήξει λέγοντας ότι «η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Η φασιστική, άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες. Επιβάλλεται το αντιφασιστικό κίνημα και οι δημοκρατικοί πολίτες να ενδυναμώσουν τους αγώνες για την εξάλειψη του νεοναζισμού. Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι καλλιεργούν τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο και νομιμοποιούν με τη στάση τους αποτρόπαιες συμπεριφορές. Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν έμπρακτα αυτή τη βίαιη επίθεση.

Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας σημειώνει: "Εκφράζω την συμπαράσταση μου και τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση, στον Βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα που έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης. Δεν υφίσταται άλλοθι και νομιμοποιητικό πλαίσιο στη χρήση βίας για οποιαδήποτε διαφωνία. Δυστυχώς καθημερινά η Δημοκρατία μας διολισθαίνει και ο εκφασισμός της κοινωνίας μας είναι ορατός όσο ποτέ. Ελπίζω πως η οργανωμένη πολιτεία θα ακολουθήσει κάθε προβλεπόμενη ενέργεια ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Και επιτέλους ας γίνει αντιληπτό πως το ''φίδι '' κινείται ανάμεσα μας και οφείλουμε άπαντες να αφυπνιστούμε και να αναλογιστούμε για την πολιτική μας δράση και ρητορική.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε. σε σχετική ανακοίνωση «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας».


Η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη δήλωσε έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι ευτυχώς όλα δείχνουν πως στην υγεία του είναι καλά και δεν έχει κάτι το σοβαρό. Το δεύτερο και πιο ανησυχητικό είναι ότι βλέπουμε ένα γαϊτανάκι με απρόκλητες σωματικές βλάβες. Προχθές είχαμε στην Αθήνα το Βαγγέλη Παπαμιχαήλ που τον τραυμάτισαν χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα. Και τώρα ενώ προχωρούσε ήσυχα στο δρόμο ο Πέτρος Κωνσταντινέας είδαμε μια καταδικαστέα συμπεριφορά. Λέω ότι πρέπει να έχουμε εγρήγορση όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες για να καταδικάσουμε τα ανεπίτρεπτα αυτά φαινόμενα».

O πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης έγραψε στο twitter: «Εύχομαι περαστικά στον Πέτρο Κωνσταντινέα. Είναι γνωστό ότι έχουμε διασταυρώσει με μεγάλη ένταση τα "πολιτικά μας ξίφη" αλλά σε κάθε περίπτωση η βία με βρίσκει αντίθετο. Καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός ξυλοδαρμού του. Οι λογικές μίσους και διχασμού πρέπει να σταματήσουν άμεσα».

• Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος: «Σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχω, ο βουλευτής φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε ( από το νοσοκομείο».