Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 18:55

Μεσσηνία: "Ορφανή" χασισοφυτεία με 236 δενδρύλλια στη Λεύκη Γαργαλιάνων (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Σε 5 διαδοχικές λαχίδες που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μικρά μονοπάτια και καλά κρυμμένα από τα γύρω δέντρα, καλλιεργούσαν άγνωστοι 236 δέντρα χασίς στην αγροτοδασική περιοχή "Διακούμπια", στη Λεύκη Τριφυλίας.

Τα φυτά ύψους από 1 (ειδική ποικιλία που δεν μεγαλώνει άλλο) έως 3 μέτρα είχαν φουντιάσει και ήταν έτοιμα να τρυγηθούν, αλλά το ελικόπτερο που πέταξε το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή φαίνεται ότι χάλασε τα σχέδια των καλλιεργητών.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έφτασαν στη φυτεία με τα πόδια και είδαν ότι τα χασισόδεντρα είχαν μείνει απότιστα, ενώ και η σύνδεση με κεντρικό αγωγό άρδευσης που περνάει από την περιοχή και με το νερό απ' αυτόν πότιζαν τα φυτά, είχε αποσυνδεθεί. Βέβαια, δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν τα λάστιχα για τα σταγονίδια, τα οποία οι άγνωστοι καλλιεργητές είχαν παρατήσει μέσα στη φυτεία. Κι αν εξαιρέσει κανείς τα ίχνη εγκατάλειψης στα χασισόδεντρα, κατά τ' άλλα ήταν μια καλλιέργεια καλά φροντισμένη και διαμορφωμένη σε έκταση 1 στρ. Τα φυτά μάλιστα ήταν δεμένα με σκοινιά από τις κορφές τους, για να μην γείρουν με τον αέρα και σπάσουν οι φούντες, όπως είχαν βαρύνει.