Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 07:54

Μεσσηνία: Κατασχέθηκαν 11.000 λίτρα κρασιού και τσίπουρου για διαφυγόντες δασμούς

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Κατασχέθηκαν 11.000 λίτρα κρασιού και τσίπουρου για διαφυγόντες δασμούς

 

Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας σε χωριό του πρ. Δήμου Αετού και οι δύο γιοι του συνελήφθησαν χθες το πρωί γιατί δεν απέδωσαν τους φόρους στο Τελωνείο για τα 10.150 λίτρα κρασιού και τα 874 λίτρα τσίπουρου, τα οποία φύλαγαν στην αποθήκη τους και τα είχαν για κατανάλωση στην ταβέρνα. Σύμφωνα με το Τελωνείο Καλαμάτας το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, που αναλογεί στην παραπάνω ποσότητα κρασιού και τσίπουρου, τα οποία κατασχέθηκαν, ανέρχεται στα 9.949,96 ευρώ.

Η σύλληψη του πατέρα και των δύο γιων του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες, καθώς στην αποθήκη βρέθηκαν 19 φυσίγγια, γεμιστήρας πιστολιού, 4 μαχαίρια και μια λόγχη, καθώς και ένας φορητός πομποδέκτης, που βρέθηκε στην κατοχή του ενός γιου, ο οποίος δεν είχε την απαραίτητη άδεια ραδιοερασιτέχνη. 

Σημειώνεται ότι η έρευνα στην αποθήκη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας έγινε με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Καλαμάτας.


NEWSLETTER