Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 19:15

Καλαμάτα: Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

Γράφτηκε από την

Τον προστάτη της, μεγαλομάρτυρα Αγιο Αρτέμιο, γιορτάζει σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ η 20ή Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει την Αστυνομία ως θεσμό για την προσφορά της στην κοινωνία. Στο πλαίσιο λοιπόν των εορτασμών, στη Μεσσηνία τελέστηκε δοξολογία στην εκκλησία της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.

Μετά τη δοξολογία η αστυνόμος Α' της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Μαρία Καραγιάννη ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο “Rex”, με οικοδεσπότη τον διευθυντή της Διεύθυνσης, αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος ανέφερε: “Σήμερα γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία τον προστάτη της Αγιο Αρτέμιο, εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους τους αστυνομικούς. Επίσης, εύχομαι ο Αγιος Αρτέμιος να έχει υπό την σκέπη του κάθε αστυνομικό που μάχεται καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, για μια ευνομούμενη, ασφαλή και ειρηνική κοινωνία”.

Εκ μέρους των αστυνομικών υπαλλήλων ο Γιάννης Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ της πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, ανέφερε: “Η ζωή του Αγίου Αρτεμίου και το θάρρος του μας εμπνέει, και εμείς οι αστυνομικοί κάθε μέρα δείχνουμε αυταπάρνηση για να προασπίζουμε τα δικαιώματα των πολιτών και να υπάρχει ασφάλεια και κοινωνική συνοχή. Η χάρη του ας μας συνοδεύει και ας μας προστατεύει”.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, των συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

Ν.Κ.