Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 09:12

Οι ληστές χτύπησαν με σκεπάρνια τα θύματα στη Βαλύρα!

Γράφτηκε από την
Οι ληστές χτύπησαν με σκεπάρνια τα θύματα στη Βαλύρα!

Μέχρι και με σκεπάρνια χτύπησαν τα θύματά τους οι 3 κουκουλοφόροι ληστές που χθες τα ξημερώματα εισέβαλαν στο σπίτι του 87χρονου Δημήτρη Στ. Μακρή και του 60χρονου γιου του Σταύρου, στη Βαλύρα.
Οι δυο άντρες έζησαν εφιαλτικές στιγμές μέσα στο σπίτι τους λίγο πριν ξημερώσει. Οι ληστές, με όλη τους την αγριότητα, για μια περίπου ώρα τούς απειλούσαν με μαχαίρια και τους χτυπούσαν στα πόδια και την κοιλιά με τα σκεπάρνια που άρπαξαν απ' την καρότσα του αυτοκινήτου ενός εργολάβου της περιοχής.
Οι δράστες έψαξαν όλο το σπίτι, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν μαζί με 1-2 ρολόγια, έκοψαν το τηλέφωνο κι έδεσαν τα θύματά τους χειροπόδαρα πριν φύγουν με το αυτοκίνητο του 60χρονου. Τα χέρια του πατέρα τα έδεσαν με ένα πουκάμισο που βρήκαν στην ντουλάπα του, ενώ το γιο με ζώνες από τα παντελόνια του. Εφυγαν έπειτα με το τζιπ... διαβεβαιώνοντας το θύμα τους πως θα το βρει παρκαρισμένο κάπου στην Καλαμάτα. Τελικά το αυτοκίνητο βρέθηκε χθες στις 8 το πρωί εγκαταλελειμμένο στο 1ο χλμ. Τσακώνας - Καλού Νερού.
Η συνολική λεία των ληστών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Εκτός από κέρματα και χαρτονομίσματα σε ευρώ, άρπαξαν και μερικά δολάρια. Δεν άγγιξαν πάντως τις δραχμές σε κέρματα και χαρτονομίσματα που είχε κρατήσει ως ανάμνηση η μακαρίτισσα πια γυναίκα του κ. Δημήτρη.
Πατέρας και γιος διακομίστηκαν χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά για τις πρώτες βοήθειες και, όπως πληροφορηθήκαμε, διαπιστώθηκε πως δεν έχουν σοβαρά τραύματα.
Ο κ. Δημήτρης αφού επέστρεψε στο σπίτι του από το Κέντρο Υγείας προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει όλα όσα είχαν συμβεί λίγες ώρες πριν. Δίπλα του ήταν και η κόρη του Αγλαΐα, η οποία νωρίς το πρωί, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί, έφτασε αναστατωμένη στο χωριό. Οπως λέει είχε δει κακό όνειρο κι ανησυχούσε μήπως μπουν κλέφτες στο δικό της σπίτι ή στου πατέρα της.
Σύμφωνα με όσα μας περιέγραψε ο γέροντας, οι τρεις ληστές παραβίασαν πριν από τις 4 τα ξημερώματα το παράθυρο στο σαλόνι του σπιτιού και στη συνέχεια την κλειδωμένη πόρτα που οδηγεί στους χώρους όπου κοιμούνται οι δυο άντρες. Οι ληστές τούς βασάνιζαν και τους δυο για μία περίπου ώρα: "Με βάρεσε 3 φορές με το σκεπάρνι και μου φώναζε να μη σηκωθώ και να του δώσω τα λεφτά. Του έλεγα πως 300 ευρώ παίρνω όλα κι όλα και τα χάλασα στα φάρμακα. Του έδειξα το παντελόνι μου που είχα 130 ευρώ και μερικά ψιλά. Ζήταγε χρυσαφικά  και του έλεγα πως δεν έχω. Τον ρώταγα άμα θα με σκοτώσει και του ξανάλεγα πως δεν έχω χρυσαφικά, ούτε η συγχωρεμένη η γυναίκα μου είχε. Μου έριχνε και μπουνιές και μετά με έδεσε στα χέρια και τα πόδια με το πουκάμισο. Λίγο μετά κατάφερε ο γιος μου κι έκοψε τη μια λουρίδα και έλυσε κι εμένα". Οπως διηγείται ο κ. Δημήτρης, ο ένας από τους 3 ληστές, γύρω στα 25, μιλούσε καλά ελληνικά και ήταν πολύ σκληρός.
Μας είπε πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βάζουν το σπίτι του στο μάτι: Οταν ζούσε η γυναίκα του, και ενώ ήταν εγχειρισμένη, μπήκαν μέσα δυο νεαροί και τη ρώτησαν: "Πού είναι ο μπάρμπας, θεια;". Οταν τους είπε πως λείπει, αυτοί άδειασαν τις τσέπες του παντελονιού που είχε κρεμασμένο.
Τη χθεσινή ληστεία διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ στο σπίτι των θυμάτων βρέθηκε χθες το πρωί και ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Τάσος Ηλιόπουλος.


NEWSLETTER