Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 10:18

Πατέρας και γιος χασισοκαλλιεργητές στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Πατέρας και γιος χασισοκαλλιεργητές στην Κυπαρισσία

 

Ενα αποτύπωμα σε συνδυασμό με τις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας "έδωσαν" τον καλλιεργητή της χασισοφυτείας με τα 38 δέντρα έως 3 μέτρα στο Σανί Κυπαρισσίας.

Είναι ένας 38χρονος Κυπαρίσσιος και οι υποψίες της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσαν πάνω του πολύ πριν επιβεβαιώσει το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Τριφυλίας ότι το αποτύπωμα του ανήκει. Προηγήθηκε η διερεύνηση κάποιων πληροφοριών και στοιχείων τα οποία οδηγούσαν στον 38χρονο, που όμως οι αστυνομικοί περίμεναν να ενισχύσουν με τα εργαστηριακά αποτελέσματα πριν στείλουν τη δικογραφία στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μια εβδομάδα μετά που εντοπίστηκε η συγκεκριμένη καλλιέργεια χασίς στο Σανί, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον 69χρονο πατέρα του, μέσα σε μια άλλη χασισοφυτεία με 28 δέντρα έως 2 μέτρα, κοντά στο νεκροταφείο της Κυπαρισσίας, απ' όπου έκλεβε και το νερό για να την ποτίζει.

ΣΕ 4 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΛΑΧΙΔΕΣ

Τη φυτεία με τα 38 δέντρα, στη δασική περιοχή Σανί, οι αστυνομικοί την βρήκαν στις 24 Σεπτεμβρίου. Στο χώρο της καλλιέργειας ανακάλυψαν και ένα πρόχειρο ξηραντήριο από αδιάβροχο πανί και σύρμα, όπου μέσα βρήκαν να στεγνώνουν κρεμασμένα 7,5 κιλά χασίς.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας μια πληροφορία είχαν πετάξει στην ευρύτερη περιοχή με το ελικόπτερο και σε συνεννόηση με συναδέλφους τους από το έδαφος εντόπισαν τη φυτεία χασίς, που εκτεινόταν σε 4 διαδοχικές λαχίδες, ανάμεσα σε ψηλά δέντρα. Οπως ανακάλυψαν στη συνέχεια, όλο το διάστημα τα φυτά ποτίζονταν με αυτόματο πότισμα που δούλευε με χρονοδιακόπτη, ενώ το νερό το έκλεβαν από κεντρικό αγωγό άρδευσης με σωλήνες. Εν τω μεταξύ, τα χασισόδεντρα ήταν σε πλήρη ωρίμανση και μόλις είχε ξεκινήσει ο τρύγος, γι' αυτό άλλωστε και το αυτοσχέδιο ξηραντήριο στο χώρο της φυτείας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER