Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 11:24

Εισέβαλαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης για να κλέψουν το ΑΤΜ

Γράφτηκε από την
Εισέβαλαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης για να κλέψουν το ΑΤΜ

Σκηνές πανικού επικράτησαν στη 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όταν έκαναν καταδρομική επίθεση τρεις άνδρες που κρατούσαν βαριοπούλες και όπλα και άρχισαν να χτυπούν το ΑΤΜ που βρίσκεται στο ισόγειο προσπαθώντας να το παραβιάσουν.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, έφτασαν στο νοσοκομείο από έναν λόφο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά, διέρρηξαν την κλειδωμένη εξώπορτα και κατευθύνθηκαν με γρήγορες κινήσεις στο σημείο όπου βρίσκεται το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Μπροστά στα μάτια νοσηλευτών και επισκεπτών, άρχισαν να το χτυπούν με την βαριοπούλα προσπαθώντας να διαρρήξουν την θυρίδα της κασετίνας με τα χρήματα, ενώ ένας από αυτούς κράδαινε απειλητικά μια κυνηγετική καραμπίνα!

Ωστόσο, τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους και αναγκάστηκαν να φύγουν, καθώς είχε ήδη ειδοποιηθεί η Αστυνομία, η οποία στην συνέχεια συνέλαβε τον έναν από τους τρεις δράστες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης και στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (31.10.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, 18χρονο και 38χρονο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τις τελευταίες μέρες, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης και στη Σπάρτη Λακωνίας.

Ειδικότερα, όλοι οι ανωτέρω χθες (31.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, εισήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αυτόματο ταμειολογιστικό μηχάνημα τράπεζας (Α.Τ.Μ.), χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, διότι έγιναν αντιληπτοί και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, εντόπισαν τον 27χρονο, λίγες ώρες αργότερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω προανάκρισης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω τις τελευταίες δύο μέρες, διέπραξαν ακόμη μία κλοπή σε οικία, στη Σπάρτη Λακωνίας, δύο απόπειρες κλοπής σε καταστήματα, καθώς και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Επίσης, την 30/31.10.2018 οι ανωτέρω, αφαίρεσαν από τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ημεδαπού, το οποίο εγκατέλειψαν χθες (31.10.2018), σε άλλη τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφού προηγουμένως έθεσαν σε αυτό πυρκαγιά.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικό όπλο και τραπεζικές κάρτες, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -1.500- σύμφωνα με τους κατόχους τους, ενώ προέβησαν και σε συναλλαγές, χρησιμοποιώντας τραπεζικές κάρτες που είχαν αφαιρέσει σε μία (1) από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και κυνηγετικό όπλο, το οποίο, όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο, ενώ βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER