Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 08:54

16 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Συνολικά 16 άτομα συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσσηνία, σε σύνολο 54 συλλήψεων που έγιναν σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις από τις 5 έως και τις 15 του τρέχοντος μήνα.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση κλοπής στο κυλικείο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής στο Φιλοσοφικό Κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου Αρφαρών.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

- 3 Ελληνες για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα: Ενας 23χρονος και μια 21χρονη στο παρκάκι στην Τέντα, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, για κατοχή από κοινού 3,3 γραμμαρίων χασίς. Επίσης, ένας 18χρονος στην ανατολική Καλαμάτα με 2,3 γραμμάρια χασίς.

- 4 Ελληνες για ρευματοκλοπή.

- 2 Ελληνες για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: μια 40χρονη με απόφαση Πταισματοδικείου για ΚΟΚ, καθώς και ένας 45χρονος Ρομά γιατί δεν ολοκλήρωσε τις ώρες εργασίας στο Δήμο Καλαμάτας, που αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο να παρέχει ως κοινωφελή εργασία αντί για την έκτιση της ποινής του.

- 5 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- 2 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης μία απόπειρα κλοπής στο κυλικείο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 20 Νοεμβρίου του 2016. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 16χρονου για κλοπή, ενώ η ταυτοποίησή του έγινε από αποτύπωμα. Ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης είχε κλέψει φαγώσιμα και στυλό αξίας 200 ευρώ, καθώς και 10 ευρώ σε κέρματα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία απόπειρα κλοπής που είχε γίνει στις 22 Νοεμβρίου του 2014 στο Φιλοσοφικό και Ερευνητικό Κέντρο στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Ρομά για απόπειρα κλοπής.