Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 18:48

Εκανε τον εφοριακό και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Γράφτηκε από την



Απατεώνας από την Ημαθία έκανε τον εφοριακό στα Φιλιατρά για να αποσπάσει τις οικονομίες ηλικιωμένων. Από το Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών εξιχνιάστηκαν 2 απόπειρες και μια απάτη, ενώ  ερευνάται το ενδεχόμενο ο ίδιος δράστης να έχει εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους στην περιοχή μας. Πάντως, ο συγκεκριμένος, Ελληνας 43 ετών έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για απάτες σε άλλες περιοχές της χώρας. Στα Φιλιατρά "χτύπησε" στις 21 Μαρτίου, οπότε πήγε στα σπίτια τριών ηλικιωμένων γυναικών, προσποιούμενος τον εφοριακό ή φιλικό πρόσωπο των παιδιών τους ή άλλων συγγενών τους και απέσπασε από τη μία 300 ευρώ δήθεν για την εξόφληση χρέους δικού τους προσώπου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Το πρωί της 21ης Μαρτίου ο 43χρονος αρχικά πήγε στο σπίτι 78χρονης. Προσποιήθηκε το φίλο συγγενικού της προσώπου το οποίο ισχυρίστηκε πως του χρωστά χρήματα. Απαίτησε το "χρέος" από την ηλικιωμένη, η οποία όμως δεν είχε χρήματα και ο δράστης έφυγε. Ανάλογη κατάληξη είχε ακόμα μια απόπειρα το ίδιο πρωί στο σπίτι μιας 86χρονης. Εκεί προσποιήθηκε τον εφοριακό όμως ούτε σ' αυτή την περίπτωση στάθηκε... τυχερός αφού η γερόντισσα επίσης δεν είχε χρήματα. Στην τρίτη περίπτωση χτύπησε την πόρτα 87χρονης κι επίσης έπαιξε το ρόλο του εφοριακού. Απαίτησε απότη γερόντισσα χρήματα για δήθεν οφειλή δικού της προσώπου και της απέσπασε 300 ευρώ.
Δυο μέρες αργότερα ανάλογο κρούσμα σημειώθηκε στην Καλαμάτα όταν μια ηλικιωμένη παρέδωσε σε δύο δήθεν εφοριακούς 3.200 ευρώ που σήκωσε από την τράπεζα, ενώ ανάλογες απάτες έχουν γίνει και στο παρελθόν, όμως οι δράστες παραμένουν άγνωστοι κι ερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής του 43χρονου από την Ημαθία.