Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 07:48

24 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
24 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συνολικά 24 άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, ενώ εξιχνιάστηκε επίσης μια κλοπή και μια απόπειρα κλοπής.

Αναλυτικά συνελήφθησαν:

- 3 Ελληνες και ένας Αλβανός από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για τσιγαριλίκια χασίς και μικροποσότητα χασίς, και συγκεκριμένα: ένας 25χρονος Ελληνας στην Παραλία της Καλαμάτας, ένας 26χρονος Αλβανός στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας και ένας 62χρονος Ρομά στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας επειδή βρέθηκε στην κατοχή τους από ένα τσιγαριλίκι. Επίσης, συνελήφθη και ένας 60χρονος στην περιοχή της μαρίνας Καλαμάτας με ποσότητα χασίς 1,4 γραμ.

- 4 Ελληνες για ρευματοκλοπή.

- 4 Ελληνες και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- 10 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, εξιχνιάστηκαν οι εξής υποθέσεις:

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής με τη μέθοδο του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο, που είχε γίνει στις 10 Οκτωβρίου του 2012, στη Στούπα. Οι διαρρήκτες είχαν τρυπήσει το παλιό ξύλινο πάτωμα του πάνω ορόφου, που ήταν ακατοίκητος. Και αφού άνοιξαν την τρύπα στην οροφή δεν πρόλαβαν να πηδήξουν μέσα για να κλέψουν, γιατί τους άκουσαν και έτσι έφυγαν. Αφησαν όμως πίσω τους εργαλεία και άλλα πράγματα κι έτσι βρέθηκε γενετικό υλικό το οποίο ταυτοποιήθηκε πρόσφατα με αυτό ενός 36χρονου Ρομά από την Καλαμάτα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση διάρρηξης- κλοπής σε διώροφη μονοκατοικία στο Ασπρόχωμα, που είχε γίνει στις 4 του περασμένου Αυγούστου. Οι διαρρήκτες μπήκαν από ένα παράθυρο και "σήκωσαν" τα πάντα από το ισόγειο του σπιτιού. Εψαξαν παντού και έκλεψαν παλιές ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, είδη ιματισμού και έπιπλα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου Ρομά για κλοπή, ο οποίος άφησε πίσω του αποτυπώματα.


NEWSLETTER