Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 09:19

Καλαμάτα: 12χρονα και 10χρονα έσπαγαν και έκλεβαν από αυτοκίνητα 

Γράφτηκε από την

 

Δεν είναι παραπάνω από 12 χρόνων τα δύο και 10 χρόνων το τρίτο και όμως σπάνε, κλέβουν και... αρπάζουν αυτοκίνητα.

Είναι δύο αδέλφια Ρομά και ο συνομήλικος του μεγαλύτερου ομόφυλός τους, τα οποία κατηγορούνται για 4 διαρρήξεις - κλοπές και δύο απόπειρες. Τα παιδιά αυτά δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που απασχολούν τις διωκτικές αρχές για μικροκλοπές. Ο ένας μάλιστα 12χρονος άρπαξε τον περασμένο Νοέμβριο την τσάντα μιας νέας γυναίκας μέρα μεσημέρι στην οδό Θεμιστοκλέους στην Καλαμάτα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας βέβαια συμπεριέλαβαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών παιδιών και τους πατεράδες τους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ τα ίδια δεν μπορούν από το νόμο να συλληφθούν ή να παραπεμφθούν σε δίκη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο (συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου) μετά την κατηγορία για ηθική αυτουργία του πατέρα, ότι έβαλε το γιο του να αρπάξει την τσάντα της γυναίκας, ο πατέρας κρατήθηκε και οδηγήθηκε στον ανακριτή και από τότε φαίνεται ότι... μάζεψε τα παιδιά του και δεν έκαναν τίποτα άλλο. Οι εν λόγω κλοπές και απόπειρες είναι άλλωστε προγενέστερες.

ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ

Σε ό,τι λοιπόν αφορά τη συγκεκριμένη δικογραφία (για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής) αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι εντυπωσιάζει ο τρόπος και η βιαιότητα αυτών των παιδιών. Στα βίντεο τα οποία έχουν οι διωκτικές αρχές στη διάθεσή τους φαίνονται πεντακάθαρα να σπάνε με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους τις πόρτες καταστημάτων, ακόμα και σταθμευμένου λεωφορείου του ΚΤΕΛ, ενώ δεν τα σταματά τίποτα, ούτε ο συναγερμός που χτυπά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι τρεις ανήλικοι, από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου διέπραξαν στην Καλαμάτα, τις εξής κλοπές: στις 20 Οκτωβρίου, μεταξύ 4.30 - 5.30 το απόγευμα, παραβίασαν την είσοδο και μπήκαν στις εγκαταστάσεις ακαδημίας ποδοσφαίρου στην οδό Λακωνικής και από την ταμειακή του κυλικείου έκλεψαν 50 ευρώ σε μετρητά και... χυμούς. Οι τρεις τους κατηγορούνται ότι μπήκαν εκείνες τις μέρες (από Σάββατο 20 έως και πρωινές ώρες της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου) στο 19ο Νηπιαγωγείο στην οδό Λακωνικής, χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης και έκλεψαν μια τηλεόραση. Ωστόσο, άφησαν πίσω τους το... χάος, αφού έσπασαν τρεις οθόνες υπολογιστών και μια τηλεόραση.

Στις 28 Οκτωβρίου στην οδό Ευαγγελιστρίας, στην περιοχή της Μαρίνας, ο ένας 12χρονος παράτησε ένα αυτοκίνητο το οποίο έκλεψε λίγο νωρίτερα κοντά στα δικαστήρια και το οδήγησε μέχρι εκεί. Ενας θαμώνας καταστήματος τον είδε και αυτός το παράτησε και έφυγε γιατί κατάλαβε ότι θα τον πιάσουν, ενώ οι αστυνομικοί επέστρεψαν το αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη του.

Στις 7 Νοεμβρίου στο ύψος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας όπου παρκάρουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, οι τρεις τους διέλυσαν την πόρτα σταθμευμένου λεωφορείου και πήραν από μέσα έναν αποκωδικοποιητή τηλεόρασης, εργαλεία και κλειδιά, ενώ έσπασαν και δύο ντουλαπάκια. 

ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ

Οσον αφορά τις δύο απόπειρες κλοπής, αυτές έγιναν η μία την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, σε σούπερ μάρκετ στην οδό Κρήτης, όπου κατάφεραν και παραβίασαν την πόρτα του καταστήματος, αλλά έφυγαν γιατί ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Η δεύτερη απόπειρα έγινε στις 23 του ίδιου μήνα σε παιδότοπο στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου και εκεί προκάλεσαν φθορές στην κεντρική πόρτα, χωρίς όμως να μπουν για να κλέψουν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ανηλίκων κατατέθηκε στην Εισαγγελία Καλαμάτας, ενώ κατηγορούμενοι είναι επίσης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ο 43χρονος πατέρας των δύο αδελφών και ο 44χρονος πατέρας του τρίτου.

Ν.Κ.