Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 22:08

Απόπειρα διάρρηξης στην Αγροτική Τράπεζα Δωρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απόπειρα διάρρηξης στην Αγροτική Τράπεζα Δωρίου

Με άδεια χέρια έφυγαν οι επίδοξοι κλέφτες που κατάφεραν να μπουν στην Αγροτική Τράπεζα στο Δώριο χθες τα ξημερώματα. Προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας -καθώς χτύπησε ο συναγερμός της τράπεζας- φαίνεται ότι χάλασε τα σχέδιά τους και τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή.
Ολα έγιναν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι άγνωστοι διαρρήκτες έσπασαν το σιδερένιο προστατευτικό που υπήρχε σε παράθυρο της τράπεζας το οποίο έβλεπε πίσω, σε ακάλυπτο χώρο. Στη συνέχεια έσπασαν και το τζάμι κι έτσι κατάφεραν ν' ανοίξουν το παράθυρο και να μπουν στο χώρο της τράπεζας.
Οι δράστες πήγαν κατευθείαν πήγαν προς το χρηματοκιβώτιο, αφού προηγουμένως έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού και κατέστρεψαν το κουτί του. Οπως όλα δείχνουν, πριν μπουν στο υποκατάστημα είχαν φροντίσει να καταστρέψουν και το εξωτερικό κουτί του συναγερμού, που βρίσκεται στην είσοδο της τράπεζας από την πλευρά του κεντρικού δρόμου, πάνω από το ΑΤΜ. Μπαίνοντας όμως μέσα στην τράπεζα το σύστημα συναγερμού εξακολουθούσε να λειτουργεί - κι έτσι σήμανε συναγερμός στο Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου με το οποίο είναι συνδεδεμένο.
Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, ενώ στην περιοχή κλήθηκε αμέσως και η ΟΠΚΕ. Τότε προφανώς οι επίδοξοι κλέφτες, που εκτιμάται ότι πρέπει να ήταν τέσσερις, αντιλαμβανόμενοι ότι χτύπησε ο συναγερμός ή ότι έχει υπάρξει κινητοποίηση της Αστυνομίας, τράπηκαν σε φυγή - αν και είχαν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας με διαρρηκτικά εργαλεία.
Αμέσως από την Αστυνομία ξεκίνησαν εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ κλήθηκε και η Σήμανση προκειμένου να βρει οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη τους. Ο τρόπος δράσης τους καταμαρτυρεί ότι είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς την επιχείρησή τους - ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από τους γύρω κατοίκους, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, δεν αντιλήφθηκε κανείς το παραμικρό.
Προανάκριση και έρευνες γίνονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.
Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER