Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 11:24

10η επιδρομή τσιγγάνων σε επιχείρηση γραφικών τεχνών!

Γράφτηκε από την

Το λογαριασμό από τη 10η επιδρομή των τσιγγάνων πληρώνει η επιχείρηση γραφικών τεχνών Γεωργίου Δικαίου, κοντά στον καταυλισμό "Παναγάκια". Οι δράστες ξαναχτύπησαν προχθές με συνέπεια να προκληθεί για μια ακόμα φορά ανυπολόγιστη καταστροφή στις υποδομές και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων. Ξήλωσαν καλώδια κι επιχείρησαν πάλι να κόψουν την υψηλή τάση, κατέστρεψαν την κεντρική συρόμενη πόρτα, ξήλωσαν τα κλιματιστικά για να πάρουν όσα… ανακυκλώσιμα μπορούν να πουλήσουν. Μάλιστα, προσπάθησαν να σκάψουν τον τοίχο για να ξηλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο καλώδιο, ενώ για πολλοστή φορά έσπασαν τζάμια παραθύρων.

Οι ιδιοκτήτες, που έχουν απηυδήσει από τις αλλεπάλληλες επιδρομές με κλοπές και πολλές ζημιές, φοβούνται πως σήμερα - αύριο οι δράστες θα ξηλώσουν και τις χαλκοσωλήνες και ό,τι άλλο δεν πρόλαβαν προχθές, αφού τα Σαββατοκύριακα αλωνίζουν. "Κάθε Δευτέρα πρωί καταθέτουμε βδομαδιάτικο για τους τσιγγάνους" σχολιάζουν από τη διοίκηση της επιχείρησης. Εχουν αγανακτήσει και φωνάζουν πως "δεν πάει άλλο". Μιλούν για γκέτο στην περιοχή και σχολιάζουν ότι "σε τέτοιες περιόδους κρίσης τους ταΐζουμε τζάμπα, κλέβουν ρεύμα, νερό και μας γδέρνουν. Μας κάνουν ρατσιστές χωρίς να θέλουμε".

Πέρα από την υπομονή που τους συνιστούν όλοι οι… αρμόδιοι, θέλουν να ελπίζουν ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα η αφύπνιση των φορέων μετά την πρόσφατη κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής Αριος - Αριοχωρίου. Ηδη από τη διοίκηση της επιχείρησης έχει γίνει επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του Αντικαλάμου και της Σπερχογείας καθώς επίσης με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Δήμο Καλαμάτας.

Κ.Δ.