Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 10:39

Ανασφάλεια κατοίκων σε χωριά της Ανω Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Σε κλίμα ανασφάλειας καταγγέλλει ότι ζουν στα χωριά της Ανω Μεσσηνίας κάτοικος της Οιχαλίας, ο οποίος πήρε τηλέφωνο στην "Ε" για να μεταφέρει τη δική του... εμπειρία με τρεις άνδρες που είδε ξαφνικά μέσα στο σπίτι του.

Λέει μάλιστα ότι γίνονται συνεχόμενα κλοπές στα χωριά τους και η Αστυνομία δεν φαίνεται πουθενά.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος αναφέρει ότι 3 άνθρωποι είχαν μπει στο σπίτι του την Τρίτη και όταν ήρθε αντιμέτωπος μαζί τους αυτοί έφυγαν χωρίς να τον πειράξουν ή να κλέψουν κάτι. Με αφορμή αυτό που συνέβη στον ίδιο διαμαρτυρήθηκε ότι η αστυνόμευση στην περιοχή τους δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, γιατί όπως λέει παρατηρεί ότι κυκλοφορούν άγνωστοι στα χωριά τους και παρακολουθούν τα σπίτια τους, χωρίς κανένας να τους ξέρει και χωρίς κάποιος να τους ελέγχει. Είπε ακόμα ότι μια κλοπή έγινε πριν λίγες μέρες και στη Μερόπη, ενώ τα κρούσματα κλοπών είναι επαναλαμβανόμενα σχεδόν στο σύνολο των χωριών της Ανω Μεσσηνίας.

Βέβαια, αν αυτό συμβαίνει και μάλιστα σε αυτή την έκταση σίγουρα είναι ανησυχητικό γιατί η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Ωστόσο καταγεγραμμένες επίσημα από την Αστυνομία υπάρχουν το τελευταίο διάστημα μόνο δύο κλοπές στην ευρύτερη περιοχή: Μία μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε εξοχικό σπίτι και μία ανήμερα των Θεοφανίων στον Μελιγαλά. 

Επίσης, μας ενημέρωσαν ότι το περιπολικό του Α.Τ. Οιχαλίας βγαίνει περιπολίες με δύο άτομα και στις τρεις βάρδιες του 24ώρου, ενώ και οι πολίτες σε περίπτωση που δουν κάτι ύποπτο είναι καλό να ειδοποιούν την Αστυνομία. Ειδικά όσοι πέφτουν θύματα κλοπής ή απλά διάρρηξης, ας ειδοποιούν τις αρμόδιες αρχές γιατί αν δεν το καταγγείλουν είναι σαν να μην συνέβη.