Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 17:40

14 συλλήψεις στην Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Γράφτηκε από την

Συνολικά 14 άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Μεσσηνία σε σύνολο 52 συλλήψεων σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιπλέον, ελέγχθηκαν 444 οχήματα και βεβαιώθηκαν 139 παραβάσεις, ενώ έγιναν 559 έλεγχοι, που οδήγησαν σε 86 προσαγωγές ατόμων στα κατά τόπους τμήματα.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

- 4 Ελληνες Ρομά για ρευματοκλοπή.

- 1 Ελληνίδα και 1 Αλβανός για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: Μία 63χρονη Φιλιατρινή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε από πέρυσι στις 27 Νοεμβρίου απόφαση κάθειρξης 5 χρόνων του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας για απάτη κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση. Η συλληφθείσα έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας της για 9 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και αποκαλύφθηκε η απάτη.

Επίσης, συνελήφθη και ένας 36χρονος Αλβανός στην Τριφυλία για απόφαση από το 2012 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

- Ενας 45χρονος Ελληνας Ρομά στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, και συγκεκριμένα γιατί πωλούσε υαλοκαθαριστήρες χωρίς άδεια, καθώς και ένας 45χρονος Νιγηριανός με την ίδια κατηγορία στο κέντρο της Καλαμάτας, γιατί πωλούσε ομπρέλες.

- 6 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

ΡΟΜΑ ΕΚΛΕΨΕ 1.400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Επίσης εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης μια κλοπή σε περίπτερο στη Μεσσήνη, που είχε γίνει πέρυσι στις 28 Δεκεμβρίου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Ελληνα Ρομά ο οποίος φέρεται ότι για λίγο που έλειψε ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, βρήκε την ευκαιρία και έκλεψε από την ταμειακή 1.400 ευρώ.