Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 18:57

16 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
16 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

 

Συνολικά 16 συλλήψεις έγιναν στη Μεσσηνία σε σύνολο 50 συλλήψεων σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τις περασμένες Δευτέρα και Τρίτη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία μεταξύ άλλων συνελήφθη σε κατ' οίκον έρευνα και ένας 47χρονος Καλαματιανός με 104,8 γραμ. χασίς, ενώ εξιχνιάστηκε η κλοπή χρημάτων, τραπεζικής κάρτας και εγγράφων από αυτοκίνητο στην Αλλαγή του Δήμου Οιχαλίας.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: - 3 Ελληνες και ένας Βέλγος για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα: Ενας 47χρονος Ελληνας στην Καλαμάτα γιατί σε έρευνα που έγινε σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 104,8 γραμ. χασίς, επιμερισμένα σε μια μεγάλη και δύο μικρότερες ποσότητες των 0,8 γραμ. και 0,9 γραμ. αντίστοιχα.

Επίσης, συνελήφθησαν ένας 52χρονος Βέλγος με 0,4 γραμ. χασίς και μια 40χρονη Ελληνίδα με ενάμιση ναρκωτικά δισκία στην παραλία της Μπούκας του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και ένας 27χρονος κάτοικος Μεγαλόπολης στον Αγιο Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας, για κατοχή 0,9 γραμ. χασίς. - 4 Ελληνες Ρομά για ρευματοκλοπή. - 3 Ελληνες και 4 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. - 1 αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ Επίσης από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας εξιχνιάστηκε μία κλοπή από αγροτικό αυτοκίνητο, που είχε γίνει στις 16 Νοεμβρίου 2018, στην Αλλαγή του Δήμου Οιχαλίας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ξαδέλφων Ρομά, ηλικίας 22 και 28 ετών. Συγκεκριμένα τα δύο ξαδέλφια φέρονται ότι διέρρηξαν ένα παρκαρισμένο φορτηγάκι και έκλεψαν τα χαρτιά του αυτοκινήτου και τον έναν εξωτερικό καθρέφτη, μια τραπεζική κάρτα και 150 ευρώ μετρητά. Οι φερόμενοι ως δράστες πήγαν μετά σε 4 διαφορετικά καταστήματα και αγόρασαν με την κάρτα πράγματα μέχρι ενός ποσού, που δεν χρειάζονταν να περάσουν τον κωδικό. Ετσι ψώνισαν συνολικά 100 ευρώ, ενώ οι κάμερες των καταστημάτων κατέγραψαν τις συναλλαγές τους και οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτούς. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER