Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 08:11

Μεσσηνία: 13 κλοπές από δύο ξαδέρφια μέσα σε 2,5 μήνες

Γράφτηκε από την

 

Δύο ξαδέρφια Ρομά συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Ασφάλεια Καλαμάτας για 13 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής - τις οποίες φέρονται να έκαναν από τις 5 Νοεμβρίου έως και προχθές 21 Ιανουαρίου.

Τα δύο ξαδέρφια... προδόθηκαν όταν την προηγούμενη ημέρα της σύλληψής τους κάποιος τους είδε να κλέβουν ανταλλακτικά από δύο φορτηγάκια στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής οι δύο κατηγορούμενοι έκλεψαν στο προαναφερόμενο διάστημα χρήματα, γεωργικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για έναν 35χρονο και έναν 22χρονο οι οποίοι δεν απασχολούν για πρώτη φορά τις διωκτικές αρχές. Η κλοπή που τους πρόδωσε διαπράχθηκε την Κυριακή στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Εκεί κατηγορούνται ότι έκλεψαν δύο ανεμοθραύστες από ένα αγροτικό αυτοκίνητο και δύο ηλεκτρικούς καθρέπτες από άλλο φορτηγάκι. Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας και εν συνεχεία προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα ότι είχαν διαπράξει στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας συνολικά 9 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα, 3 κλοπές σε αποθήκες, καθώς και μία κλοπή σε επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου πέρυσι στο Αριοχώρι έκλεψαν από επιχείρηση με ζωοτροφές 500 ευρώ από το ταμείο.

Στις 21 Νοεμβρίου έκλεψαν μια φρέζα αξίας 150 ευρώ από αποθήκη στους Γουλιμίδες Καλαμάτας και στις 29 του ίδιου μήνα έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου στη Σπερχογεία και έκλεψαν ένα σακίδιο πλάτης, που μέσα είχε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 159 ευρώ και είδη ρουχισμού.

Στη 1 Δεκεμβρίου πέρυσι στα Αλώνια έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και πήραν από μέσα 55 ευρώ και πορτοφόλι με έγγραφα, καθώς και μια τσάντα με αντρικά ρολόγια. Την ίδια μέρα έκλεψαν από την Ασπροπουλιά και ένα αλυσοπρίονο αξίας 350 ευρώ και ένα μπουφάν από φορτηγάκι.

Την επομένη 2 Δεκεμβρίου έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου στο πάρκινγκ επιχείρησης στη Σπερχογεία και έκλεψαν έγγραφα και 70 ευρώ.

Στις 5 του ίδιου μήνα μπήκαν σε αυτοκίνητο στον Αρι και έσπασαν το ντουλαπάκι, κλέβοντας από μέσα 200 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

Δύο μέρες μετά, στις 7 του μήνα, από το πάρκινγκ επιχείρησης στο Ασπρόχωμα έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψαν από μέσα τσάντα με 400 ευρώ, είδη ένδυσης και προσωπικά αντικείμενα. Την ίδια ημέρα έγινε και η απόπειρα για την οποία κατηγορούνται στο πάρκινγκ της ίδιας επιχείρησης που είχαν ξανακλέψει από αυτοκίνητο στη Σπερχογεία, όπου έσπασαν και πάλι το τζάμι οχήματος και το έψαξαν, αλλά δεν πήραν τίποτα. 

Η δράση των δύο Ρομά συνεχίστηκε και τη νέα χρονιά, και συγκεκριμένα στις 17 προς 18 του τρέχοντος μήνα, που μπήκαν σε περιφραγμένο κήπο σπιτιού στα Αρφαρά και έκλεψαν μπαταρία από τρακτέρ. Επίσης στις 18 προς 19 κατηγορούνται ότι έκλεψαν από αποθήκη στο Πλατύ χάλκινα σκεύη και στις 20 προς 21 (θυμίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθησαν ενώ την Κυριακή είχαν διαπράξει και την κλοπή από τα δύο φορτηγάκια στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου) μεταλλικά οικοδομικά αντικείμενα από την ίδια αποθήκη στο Πλατύ.