Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 18:57

2 χρόνια για το χασίς στη Μεθώνη

Γράφτηκε από την
2 χρόνια για το χασίς στη Μεθώνη

Σε φυλάκιση 2 χρόνων μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας την πρωτόδικη ποινή ενός 52χρονου κατηγορούμενου από τη Μεθώνη, για την καλλιέργεια 3 δενδρυλλίων χασίς και την κατοχή ενός πιστολιού κρότου.

Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 9 χρόνων και 3 μηνών, η οποία χθες μειώθηκε γιατί ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ως εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού (η οποία διαβάστηκε), η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας είχε πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργεί χασίς. Πράγματι σε έρευνα που έγινε τον Απρίλιο του 2015 σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας του οι αστυνομικοί βρήκαν τα 3 φυτά, ύψους από 15 ως 35 εκατοστά. Στην έρευνα στο σπίτι του βρήκαν στο συρτάρι του κομοδίνου ένα πιστόλι κρότου, καθώς και αβολίδωτες σφαίρες σε μια εργαλειοθήκη στην αποθήκη.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος -ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου για άλλη υπόθεση- υποστήριξε ότι εκείνο τον καιρό έκανε χρήση χασίς κακής ποιότητας, με σπόρια μέσα. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι είχε τελειώσει με την καλλιέργεια σε εκείνο το θερμοκήπιο και το φρέζαρε. Ομως εκεί που κάπνιζε χασίς έπεσαν σπόρια και φύτρωσαν μόνα τους, χωρίς ο ίδιος -όπως υποστήριξε- να τα καλλιεργήσει ή να τα φροντίζει. Οσο για το πιστόλι ισχυρίστηκε ότι ήτανε ένα ψεύτικο πανηγυριώτικο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER