Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 14:24

Λήστεψαν ηλικιωμένους σε Κουρτάκι, Πλατανόβρυση και Κάτω Βούταινα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Στην Πλατανόβρυση του Δήμου Αριστομένους, το Κουρτάκι και την Κάτω Βούταινα "χτύπησε" χθες πριν τα ξημερώματα η σπείρα των ληστών που έχει βάλει στο μάτι τις οικονομίες των γερόντων.
Η 4μελής ή 5μελής -όπως εικάζεται- σπείρα έχει γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των ηλικιωμένων στα χωριά. Μπαίνουν τη νύχτα σε σπίτια, παίρνουν με σωματική βία κι απειλές τα λεφτά που έχουν οι γέροντες και φεύγοντας κόβουν το ρεύμα και το τηλέφωνο.
Χθες μέσα σε μιάμιση ώρα μπήκαν σε 3 σπίτια, ένα σε κάθε χωριό. Στις 2.30 τη νύχτα 4 κουκουλοφόροι με γάντια στα χέρια μπήκαν στο σπίτι 84χρονης, παραβιάζοντας την κεντρική μεταλλική πόρτα του ισογείου. Από την τρομοκρατημένη γερόντισσα απαίτησαν και πήραν τα 150 ευρώ που είχε στο σπίτι, καθώς κι ένα μεταλλικό δοχείο με λάδι.
Μισή ώρα αργότερα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Κουρτάκι ήρθε αντιμέτωπο με 3 κουκουλοφόρους. Οι δράστες απέσπασαν 300 ευρώ από τον 89χρονο άντρα και την 77χρονη σύζυγό του. Οπως όλα δείχνουν, φεύγοντας από 'κεί η σπείρα συνέχισε για την Κάτω Βούταινα. Εκεί στις 3.30 π.μ. 4 άτομα με κουκούλες μπήκαν στο σπίτι 86χρονης παραβιάζοντας πόρτα του ισογείου και της απέσπασαν... 25 ευρώ κι ένα φακό. Η γριούλα, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αντιλήφθηκε τους ληστές αλλά δεν μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια - αφενός γιατί τα διπλανά σπίτια είναι ακατοίκητα και αφετέρου γιατί οι ληστές φεύγοντας έκοψαν το τηλέφωνο και κατέβασαν το διακόπτη του ηλεκτρικού, όπως και στις άλλες περιπτώσεις.
Η Αστυνομία προσπαθεί από τις αρχές του μήνα να αντιμετωπίσει την κατάσταση με περιπολίες και μπλόκα ένστολων ή μη αστυνομικών σε αρκετές περιοχές, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER