Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 10:44

Τραυματισμός 14χρονου μαθητή σε τροχαίο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Τραυματισμός 14χρονου μαθητή σε τροχαίο στην Καλαμάτα

Ενας 14χρονος μαθητής γυμνασίου κινδύνεψε το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμάτα πηγαίνοντας στο σχολείο με το ποδήλατό του.

Τον χτύπησε λίγο πριν τις 8 το πρωί ένα φορτηγάκι στη συμβολή των οδών Βαγγέλη Δράκου και Φώτη Κόντογλου, στη Λαγκάδα Λεΐκων, με αποτέλεσμα ο έφηβος αναβάτης να πέσει και να χτυπήσει στο πρόσωπο. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον τραυματισμένο ανήλικο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις - για να διαπιστωθεί ευτυχώς ότι, ότι πέρα από ελαφριά τραύματα και γδαρσίματα, δεν είχε κάτι το σοβαρό. Ωστόσο, επειδή το νοσοκομείο εδώ στερείται παιδοχειρουργού, ο 14χρονος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, που διαθέτει τη συγκεκριμένη ειδικότητα.    

Από το σημείο όπου έγινε το ατύχημα περνάνε καθημερινά δεκάδες παιδιά, καθώς εκεί κοντά είναι το 13ο Δημοτικό και το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Ετσι, η Βαγγέλη Δράκου έχει μεγάλη κίνηση το πρωί και το μεσημέρι που οι μαθητές σχολάνε και πολλοί από αυτούς μετακινούνται με τα πόδια ή τα ποδήλατά τους.

Η "Ε" μίλησε με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ατύχημα, ενώ λένε ότι πριν από μερικά χρόνια στο ίδιο σημείο είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο και ένας ηλικιωμένος, που στη συνέχεια υπέκυψε. Ζητούν, λοιπόν, να τοποθετηθεί επαρκής σήμανση για να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι από εκεί περνούν παιδιά, να γίνουν οι κατάλληλες διαβάσεις και να παρθούν όσα άλλα μέτρα ελέγχου της κυκλοφορίας προβλέπονται από τη νομοθεσία κοντά στα σχολεία.


NEWSLETTER