Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 08:58

Παράνομο εργαστήριο τσιγάρων και καπνού σε σπίτι στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Σε δύο ψυγεία, γεμάτα με συσκευασίες από 200 γραμ. έως 500 γραμ. η καθεμία, φύλαγε σχεδόν 35 κιλά λαθραίο καπνό ένας 62χρονος Καλαματιανός, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ο συλληφθείς πωλούσε τον καπνό 30 ευρώ το κιλό, ενώ γέμιζε και τσιγάρα στο σπίτι του με ειδική ηλεκτρική συσκευή. Συνολικά οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 34.676 γραμμάρια λαθραίου καπνού και 1.600 τσιγάρα τα οποία δεν είχε ακόμη γεμίσει.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχαν πληροφορηθεί ότι ο 62χρονος κάνει αυτή τη δουλειά (ο ίδιος φέρεται ως ανεπάγγελτος) και χθες το μεσημέρι περίμεναν για να τον συλλάβουν. Οταν λοιπόν στην οδό Αρτέμιδος είδαν το αυτοκίνητό του, τον σταμάτησαν, και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 4 συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 1.970 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην Καλαμάτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 66 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 32.706 γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν μια μηχανή γέμισης τσιγάρων, καθώς και 1.600 τσιγάρα κενά περιεχομένου.

Στα ψυγεία ο συλληφθείς είχε τα πακέτα καπνού σε αεροστεγείς πλαστικές συσκευασίες για να μην χάνουν το άρωμά τους. Οι συσκευασίες που πωλούσε σε έναν μεγάλο αριθμό πελατών -αν κρίνει κανείς από τα κιλά τα οποία βρέθηκαν- δεν έπεφταν κάτω από 200 γραμμάρια ενώ οι μεγαλύτερες δεν ξεπερνούσαν το μισό κιλό. Μάλιστα, όπως μάθαμε, τις ποσότητες αυτές τις αγόραζε 15-20 ευρώ το κιλό και τις πωλούσε 30 ευρώ το κιλό.

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν από πού τα προμηθευόταν και για ποιο λόγο αγόραζε τόσο μεγάλη ποσότητα, ενώ ο λαθραίος καπνός έχει σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ν.Κ.