Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 11:10

Πυροσβεστική άσκηση στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Costa Navarino από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Η άσκηση έγινε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "The Westin Resort".

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς στο εστιατόριο "Nargile" του συγκροτήματος, εκκένωση του ξενοδοχείου και απεγκλωβισμό τριών ενοίκων. Για την άσκηση κινητοποιήθηκαν οχήματα του Π.Κ. Πύλου, της Π.Υ. Καλαμάτας και της Π.Υ. Γαργαλιάνων, καθώς επίσης ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο απεγκλωβισμός των τριών ατόμων έγινε με κατάβαση με φορείο και με κατάβαση θύματος συνοδεία διασωστών, από ύψος 15 μέτρων.

Την άσκηση παρακολούθησαν και συντόνιζαν ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας πύραρχος Βασίλης Καπέλιος και ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων πυραγός Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος. Επίσης την άσκηση παρακολούθησαν και υπάλληλοι από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός επιθεωρητής υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο προϊστάμενος Α' κλάδου πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αρχιπύραρχος Διαμαντής Καννελόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπυραρχος Αθανάσιος Ρούμπος, ο διοικητής της Π.Υ. της Αεροπορίας στην Καλαμάτα αντιπύραρχος Ιωάννης Μπραΐμης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Μεσσήνης Νικόλαος Φύκιρης και Πύλου - Νέστορος Περικλής Κοντογόνης, καθώς και υπάλληλοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας των δήμων.