Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 01:19

Δύο αδέλφια καλαματιανοί "τρύγησαν" 62 κιλά χασίς από 510 φυτά στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Δύο αδέλφια καλαματιανοί "τρύγησαν" 62 κιλά χασίς από 510 φυτά στον Ταΰγετο

Χασίς βάρους 62 κιλών είχαν... τρυγήσει από 510 χασισόδεντρα 2 αδέρφια Καλαματιανοί, που καταζητούνται από τους αστυνομικούς της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Τα 62 κιλά χασίς, αξίας 500.000 ευρώ, βρέθηκαν από αστυνομικούς της Λακωνίας μέσα σε 6 μαύρες σακούλες σκουπιδιών, σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Γεωργίτσι στον Ταΰγετο.

Οι σακούλες ήταν κρυμμένες σε βράχο που βρισκόταν μέσα στη χασισοφυτεία. Οι "καλλιεργητές" προχθές το μεσημέρι πήγαν στη χασισοφυτεία, αλλά όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς που είχαν στήσει καρτέρι τράπηκαν σε φυγή. Τα 510 χασισόδεντρα είχαν καλλιεργηθεί σε 12 απότομες αναβαθμίδες έκτασης περίπου 2 στρεμμάτων, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και ψηλά δέντρα. Η χασισοφυτεία ποτιζόταν από αυτοσχέδια δεξαμενή με λάστιχα.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, εντόπισαν τη χασισοφυτεία με μεγάλη δυσκολία -λόγω της μορφολογίας του εδάφους- την περασμένη εβδομάδα. Συνάδελφοί τους του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης έστησαν επιτόπου καρτέρι από το Σάββατο για να συλλάβουν τους "καλλιεργητές". Προχθές το μεσημέρι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με 2 άτομα που πήγαν στην χασισοφυτεία. Μόλις όμως οι δράστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, τράπηκαν σε φυγή εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής.

Οι αστυνομικοί τούς κυνήγησαν αλλά δεν κατόρθωσαν να τους συλλάβουν. Πάντως ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος εμφανίζεται αισιόδοξος για τη σύλληψή τους, αφού προφανώς διαθέτει πολλά στοιχεία για τους συγκεκριμένους χασισοκαλλιεργητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέρφια από την Καλαμάτα - στα σπίτια των οποίων οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Μεσσηνίας έχουν κάνει ήδη έρευνα.

Κ.Δ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER