Τρίτη, 08 Μαϊος 2012 10:39

Οι κλέφτες χαλκού στην Τριφυλία: Κατέστρεψαν 4 μετασχηματιστές

Γράφτηκε από τον
Οι κλέφτες χαλκού στην Τριφυλία: Κατέστρεψαν 4 μετασχηματιστές

Τέσσερις ακόμη μετασχηματιστές της ΔΕΗ κατέστρεψαν άγνωστοι στην περιοχή της Τριφυλίας προκειμένου να κλέψουν τον χαλκό που περιέχουν στο εσωτερικό τους. Μάλιστα τα 3 κρούσματα έγιναν το Σάββατο προκαλώντας έτσι πολλά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Τα αλλεπάλληλα κρούσματα που από το τέλος Μαρτίου μέχρι και χθες έχουν φτάσει τα 14 έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές καθώς πλέον το πρόβλημα γίνεται πολύ σοβαρό. Για το σκοπό αυτό χθες το μεσημέρι υπήρχε συνάντηση του προϊσταμένου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στα Φιλιατρά Παναγιώτη Ανδριανόπουλου με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων Φιλιατρών Αναστάσιο Δεληγιάννη και  Γαργαλιάνων Αθανάσιο Χριστόπουλο , προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Όσον αφορά τις νέες κλοπές που είχαμε αυτές  εστιάζονται σστην πριοχή των Γαργαλιάνων και πιο συγκεκριμένα Πέμπτη άγνωστοι ξεβίδωσαν κατέστρεψαν και έκλεψαν το χαλκό από μετασχηματιστεί στην περιοχή Μονοδένδρι – Λάκκες Γαργαλιάνων , ενώ το Σάββατο το πρωί ανακαλύφθηκε από πολίτη ένας ακόμη καταστραμμένος μετασχηματιστής στην περιοχή Βρυσόμυλος Γαργαλιάνων όπου οι άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει επίσης και καλώδια της ΔΕΗ. Επίσης το Σάββατο το μεσημέρι ανακαλύφθηκε ένας ακόμη καταστραμμένος μετασχηματιστής στην περιοχή Κοκκινοχώραφα των Γαργαλιάνω.
Τα χτυπήματα των δραστών όμως συνεχίστηκαν και το βράδυ του Σαββάτου καθώς ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα πολίτης τηλεφώνησε στην ΔΕΗ ότι έγινε έκρηξη  σε μετασχηματιστή επίσης στην περιοχή Κοκκινοχώραφα των Γαργαλιάνων , αμέσως στην περιοχή έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η αστυνομία όπου σε λίγη ώρα είχε φτάσει στο σημείο με τους άγνωστους όμως να έχουν προλάβει να φύγουν χωρίς να αφαιρέσουν τον χαλκό από τον μετασχηματιστή.
Με το φαινόμενο να προκαλεί προβληματισμό οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα όποια ευρήματα υπάρχουν και έχουν συλλέξει για να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.
Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η ζημιά που προκαλούν οι δράστες καταστρέφοντας τους μετασχηματιστές είναι πολλαπλάσια από την αξία του χαλκού που παίρνουν.


Κ.Μπ.


NEWSLETTER