Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 12:55

Καλαμάτα: Με περιοριστικούς όρους οι δύο νεαροί για τις κλοπές

Γράφτηκε από την

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας οι δύο από τη συμμορία των νεαρών Ρομά - οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη από την Ασφάλεια για 22 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής.

Ο 19χρονος και ο 22χρονος από τα 6 μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μια αποτυχημένη τους προσπάθεια να κλέψουν σπίτι στην οδό Εγγονοπούλου (νότια της Αθηνών), το βράδυ της Τρίτης στην Καλαμάτα. Στους δύο νεαρούς επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Οι υπόλοιποι τέσσερις, μεταξύ τους και ένας 14χρονος, είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές.

Η συμμορία των 6 είχε διαπράξει από πέρυσι το Σεπτέμβριο 22 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής σε γειτονιές της ανατολικής Καλαμάτας και στην περιοχή του νέου Δημαρχείου, τα Λέικα, το Ξηροκάμπι και το Ελαιοχώρι. Δρούσαν συνήθως ανά τρεις, με τον έναν να έχει το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ οι άλλοι δύο έμπαιναν στα σπίτια. Πρόσεχαν πάντα ώστε να μην παίρνουν ογκώδη αντικείμενα τα οποία θα τους καθυστερούσαν, αλλά προτιμούσαν μετρητά και χρυσαφικά, ενώ σπανιότερα έκλεβαν ηλεκτρονικές συσκευές.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και ένα αυτοκίνητο για να μετακινούνται και να μεταφέρουν τα κλοπιμαία, έβρισκαν σπίτια που δεν ήταν κανένας μέσα και παραβίαζαν την πιο εύκολη για ν' ανοίξουν και πιο απομονωμένη από την κοινή θέα μπαλκονόπορτα.

 

Ν.Κ.