Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 08:21

Απατεώνας θα... έφερνε φορτηγάκι από Γερμανία

Γράφτηκε από την

Ενας δήθεν έμπορος αυτοκινήτων εξαπάτησε πέρυσι το Δεκέμβριο έναν Καλαματιανό και του πήρε 6.150 ευρώ για να του φέρει ένα φορτηγάκι από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για επαγγελματία απατεώνα με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος ζει μέσα από τέτοιες απάτες και σε βάρος του εκκρεμούν παρόμοιες δικογραφίες στη... μισή Ελλάδα.

Ο παθών κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας ότι εξαπατήθηκε πριν από λίγες ημέρες και μέσω των ΕΛΤΑ οι αστυνομικοί έφτασαν στο ποιος είναι ο απατεώνας, εξιχνιάζοντας γρήγορα την απάτη.

Πιο αναλυτικά, ο παθών είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο μια αγγελία για να πουλήσει ένα δικό του αυτοκίνητο. Ο 46χρονος απατεώνας τού τηλεφώνησε και συστήθηκε με το... όνομά του αλλά με ψεύτικη ιδιότητα, αφού είπε ότι είναι έμπορος αυτοκινήτων. Βέβαια και το ενδιαφέρον να αγοράσει το αυτοκίνητο ήταν ψεύτικο, όμως είχε επιτύχει τον πραγματικό του σκοπό. Δηλαδή, όταν ο παθών με τα χρήματα που πήρε από την πώληση του παλιού αυτοκινήτου αναζήτησε προς αγορά ένα άλλο, να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά για να του φέρει αυτός ένα Nissan Navara από τη Γερμανία για 10.500 ευρώ. Συνεννοήθηκαν, λοιπόν, με επιταγή στα ΕΛΤΑ Καλλιθέας ο Καλαματιανός να στείλει μια προκαταβολή στις 27 Δεκεμβρίου 2.000 ευρώ. Ακολούθησαν στις αρχές Ιανουαρίου δύο ακόμα επιταγές συνολικά 4.150 ευρώ, στα ΕΛΤΑ της Κοκκινιάς και του Πειραιά, που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού του αυτοκινήτου - το οποίο ο Καλαματιανός θα παραλάμβανε από τον 46χρονο στην Πάτρα.

Ο απατεώνας, όπως προέκυψε μετέπειτα από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας, στα ΕΛΤΑ πήγε και παρέλαβε τα χρήματα με την ταυτότητά του. Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός, έστειλε στον παθόντα και ένα πλαστό τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου στην γερμανική γλώσσα - ενώ επικοινωνούσε μαζί του και μέσω ενός γερμανικού τηλεφωνικού αριθμού.

Σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελέα Καλαμάτας για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ν.Κ.