Τετάρτη, 16 Μαϊος 2012 08:06

Σήμερα η απόφαση για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ

Γράφτηκε από την
Σήμερα η απόφαση για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ

Εξυπηρέτηση σε ένα... φίλο επικαλέστηκε ότι έκανε ο Αλβανός κατηγορούμενος για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ της Καλαμάτας την 1η Φεβρουαρίου του 2011, ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε συμμετοχή. Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και σήμερα αναμένεται η απόφαση.
Ο Αλβανός συνελήφθη σε μεταγενέστερο χρόνο στον Πύργο. Σε έλεγχο που του έγινε από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί στο αυτοκίνητο με το οποίο οι ληστές διέφυγαν της σύλληψης.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μαζί με συνεργό του άρπαξαν 5.154 ευρώ, ισχυρίστηκε ότι περίμενε με το αυτοκίνητο στα σχολεία στα Γιαννιτσάνικα χωρίς να ξέρει τίποτα για τη ληστεία. Οπως είπε χθες στο δικαστήριο, ο φίλος του τον παρακάλεσε να πάει να τον πάρει, με τη δικαιολογία ότι χάλασε το αυτοκίνητό του. Εκεί που περίμενε, υποστήριξε στη συνέχεια ο κατηγορούμενος, κατέφτασαν με μια μηχανή καταδιωκόμενοι από την Αστυνομία ο φίλος του μαζί με ένα τρίτο πρόσωπο. Και δικαιολογήθηκε πως δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο άγνωστος σε αυτόν ομοεθνής του τον απείλησε με ένα καλάσνικοφ για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Αυτή είναι η εκδοχή του κατηγορούμενου, ο οποίος εκτός της ληστείας κατηγορείται και για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η τελευταία κατηγορία αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι καταδίωξαν τους δύο κακοποιούς. Γιατί μπορεί ο κατηγορούμενος να αρνείται τα πάντα και να μιλά για τρίτο πρόσωπο, όμως τόσο ο αστυνομικός που τους καταδίωξε όσο και οι μάρτυρες είδαν μόνο δύο. Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος καταδίωξε τους ληστές, μέσα στο αυτοκίνητο ήταν δύο άτομα. Ο κατηγορούμενος, είπε ο αστυνομικός, οδηγούσε και ο συνοδηγός βγήκε ο μισός έξω από το παράθυρο και άρχισε να πυροβολεί κατά πάνω τους. Τουλάχιστον δύο φορές πυροβόλησε ο κακοποιός με ένα καλάσνικοφ εναντίον της μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ, ανέφερε ο αστυνομικός.
Νωρίτερα υπάλληλοι του ταχυδρομείου κατέθεσαν ότι ένας ψηλός και ένας κοντός (σ.σ. ο Αλβανός κατηγορούμενος) με κουκούλες μπήκαν μέσα στο κατάστημα και απείλησαν με όπλα για να πάρουν χρήματα. Ο  πρώτος στάθηκε με το καλάσνικοφ στην πόρτα και ο άλλος κατευθύνθηκε πίσω από τα ταμεία.

Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Στην αρχή της κατάθεσής του ο αστυνομικός είπε ότι δέχτηκαν σήμα από το κέντρο άμεσης δράσης για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ. Φτάνοντας στο σημείο το συγκεντρωμένο πλήθος τους έδειξε από πού διέφυγαν οι ληστές με μια μηχανή μεσαίου κυβισμού. Ακολουθώντας τα ίχνη τους έφτασαν στα σχολεία στην οδό Λακωνικής. Εκεί οι δύο κακοποιοί, συνέχισε ο αστυνομικός, επιβιβάστηκαν σε ένα πράσινο Χιουντάι, πέρασαν με κόκκινο το φανάρι στη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου και Λακωνικής και ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στη διάρκεια της καταδίωξης η μοτοσυκλέτα του πλησίασε αρκετές φορές το αυτοκίνητο των ληστών και όπως είπε μπορούσε να διακρίνει ποιοι και πόσοι είναι μέσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο, ενώ οι πινακίδες ανήκαν στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου. Αλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το αυτοκίνητο της διαφυγής των ληστών το είχε αγοράσει για ανταλλακτικά. Κι επειδή το δικό του -όπως υποστήριξε- ήταν ίδιας μάρκας, έβγαλε τις πινακίδες και τις έβαλε σε εκείνο για να... πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ.
Ο κατηγορούμενος και ο συνεργός του εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν πεζή στις ερημιές. Στην απολογία του μάλιστα είπε ότι κρύφτηκε σε ένα ποτάμι ενώ πριν εγκαταλείψει το όχημα αφαίρεσε και πήρε μαζί του τις πινακίδες.

 

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη


NEWSLETTER