Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 19:29

Σύλληψη 20χρονου Ρομά για κλοπές στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Σύλληψη 20χρονου Ρομά για κλοπές στη Μεσσηνία

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ένας 20χρονος Ρομά, που μαζί με συνεργούς "μπούκαραν" σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Ο νεαρός συνελήφθη στο σπίτι του στη Μικρομάνη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα, που πρόδιδαν τη δράση του (δύο ασύρματοι, είδη ρουχισμού κ.ά.), ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οπως προέκυψε μετά τη σύλληψή του μαζί με συνεργούς είχαν προχωρήσει τουλάχιστον σε 7 κλοπές και απόπειρες στην Καλαμάτα και σε περιοχές των δήμων Δυτικής Μάνης και Πύλου - Νέστορος.

Ειδικότερα τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου διέρρηξαν διαδοχικά δύο διαμερίσματα διώροφης οικίας στο Κυνηγού αφαιρώντας κοσμήματα, 1.200 ευρώ και 2.000 δολάρια Καναδά.

Στις 6 Απριλίου εισέβαλαν σε σπίτι στην Πύλο από ανασφάλιστη πόρτα και έκλεψαν 250 ευρώ.

Τα ξημερώματα της 11ης Απριλίου αφαίρεσαν χρυσαφικά και το ποσό των 350 ευρώ από σπίτι στα Καμάρια Πυλίας, ενώ την ίδια νύχτα έκλεψαν από σπίτι στο Ακριτοχώρι κοσμήματα και 300 ευρώ και από ένα ακόμα σπίτι στην Αγία Τριάδα Κορώνης επίσης κοσμήματα.

Λίγες ώρες νωρίτερα την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Φοινικούντα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν, κατάφεραν να μπουν χωρίς όμως να κλέψουν κάτι.

Την Παρασκευή αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι στις Κιτριές, ενώ είχαν κλέψει και από σπίτι στην Καλαμάτα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς του. Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας.


NEWSLETTER