Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 08:34

Στα χέρια των διωκτικών αρχών τηλεφωνικές συνομιλίες για τη δολοφονία Γυφτέα

Γράφτηκε από την
Στα χέρια των διωκτικών αρχών τηλεφωνικές συνομιλίες για τη δολοφονία Γυφτέα

Τηλεφωνικές συνομιλίες μελών κυκλώματος εκβιαστών στην Αθήνα αναφέρονται στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα.
Από το περιεχόμενο των συνομιλιών φαίνεται ότι αρχικά είχε προταθεί σε κάποιον που αποκαλείται Θοδωρής να "τακτοποιήσει" την υπόθεση Γυφτέα, μαζί με δυο αλλοδαπούς. Αυτός όμως την περίοδο που έγινε η "δουλειά" μπήκε στη φυλακή και η υπόθεση ανετέθη στο Μάκη και σε δυο Αλβανούς. Ο Μάκης είναι καταζητούμενος και έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του. Η τηλεφωνική συνομιλία που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτικές αρχές, γίνεται μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του Καλαματιανού επιχειρηματία, μεταξύ μιας γυναίκας, που φέρεται να είναι η σύζυγος του Θοδωρή, με φιλικό της μέλος του κυκλώματος εκβιαστών της Αθήνας, που συνελήφθη στις αρχές του μήνα και εμφανίζεται με τα αρχικά Θ.Κ.
Το απόσπασμα που σχετίζεται με την υπόθεση και δημοσιεύτηκε χθες στο zougla.gr, αναφέρει τα εξής:
Θ. Κ.: Εεε… Εξιχνιάστηκε μια δολοφονία.
Γυναίκα: Ναι.
Θ. Κ.: Στην οποία έχεις σχέση.
Γυναίκα: Α, καλά. Σου είπα, δεν πρόκειται (ακατάληπτο).
Θ. Κ.: Ναι, δεν έχει… Δεν του έχει σκάσει ακόμη στο κεφάλι, αλλά εγώ ξέρω ένα πράγμα. Οτι το αίμα… Εεε… Δεν ηρεμεί και το αίμα πάντα ζητάει… Ζητάει… Πώς το λένε… Εεε…
Γυναίκα: Εκδίκηση.
Θ. Κ.: Δικαιοσύνη.
Γυναίκα: Ναι.

Σε άλλη συνομιλία μεταξύ τους:
Θ. Κ.: Θα σου πω κάτι, κορίτσι μου. Θα σκότωνα για πολλούς λόγους. Δεν θα σκότωνα ποτέ για λεφτά. Σου μιλάω στον λόγο της αντρικής μου τιμής. Σου ορκίζομαι σε ό,τι έχω ιερό. Είμαι πολύ σκληρό παιδί, αλλά δεν θα σκότωνα ποτέ κανέναν για λεφτά. Θα σκότωνα για την τιμή μου, για την οικογένειά μου, για τον φίλο μου, για την περιουσία μου, για τη ζωή μου. Δεν θα σκότωνα ποτέ για τα λεφτά. Δεν θα πήγαινα ποτέ να σκοτώσω κάποιον για να του πάρω τα λεφτά ή οτιδήποτε.
Γυναίκα: Εεε… Ετσι είναι. Ετσι είναι.
Θ. Κ.: Δηλαδή, δεν πρέπει να έχεις τίποτα. Θα μου πεις, δεν έχεις πυροβολήσει; Εχω πυροβολήσει πολλές φορές και λέω, η χάρη του Θεού δεν… με άφησε να χάσω την ψυχή μου. Αλλά και όσες φορές έχω πυροβολήσει, δεν έχω πυροβολήσει εν αδίκω.


NEWSLETTER