Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 09:37

Πιάστηκαν Γεωργιανοί για κλοπές στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Στον Πύργο συνελήφθησαν 4 Γεωργιανοί που διέρρηξαν διαμέρισμα στην Καλαμάτα την Τρίτη το πρωί. Επίσης συνελήφθη μια 17χρονη Γεωργιανή για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν κλοπιμαία.

Στην Καλαμάτα μέχρι στιγμής έχει προκύψει πως είχαν "χτυπήσει" ένα διαμέρισμα στην οδό Ακρίτα, απ' όπου είχαν κλέψει χρυσαφικά, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Στον Πύργο είχαν κάνει ακόμα 5 κλοπές. Σε όλες τις περιπτώσεις διάρρηξης που έχουν εξιχνιαστεί, είχαν σπάσει τον αφαλό της κλειδαριάς, στην κεντρική είσοδο του διαμερίσματος.

Η σπείρα, που εξαρθρώθηκε με τη συνεργασία των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Καλαμάτας και Πύργου, είχε κατέβει την περασμένη Δευτέρα με μια Μercedes από την Αθήνα για να κλέψει. Αρχικά βρέθηκαν στην Καλαμάτα και στη συνέχεια στον Πύργο, όπου συνελήφθησαν την Τετάρτη επ’ αυτοφώρω σε πολυκατοικία, ενώ επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμερίσματα. Κατά τη σύλληψή τους οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία κατάσχεσαν.

Σε βάρος και των 5 μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και του νόμου περί αλλοδαπών.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στους παθόντες. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο διάπραξης κλοπής.