Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 10:16

Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα στην Καλαμάτα

Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και 6 άτομα από το μπουλούκι "Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη" συνελήφθησαν χθες το βράδυ από τις αστυνομικές αρχές μετά το τραγικό δυστύχημα στο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας που κόστισε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Οι δύο καπεταναίοι του μπουλουκιού ένας 62χρονος και ο 31χρονος ανιψιός μαζί με τους άλλους τέσσερις, ηλικίας 49, 26, 22 και 25 χρόνων, κατηγορούνται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την κακουργηματική πράξη της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για την πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.

Σχόλια  

+1 # ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ 29-04-2019 11:52
Αναβίωση ενός επικίνδυνου εθίμου! Όλοι είμαστε υπεύθυνοι και ο δήμος και τα μπουλούκια και ο κόσμος που παρακολουθεί και οι ρεπόρτερ εικονολήπτες και όλοι οι οποίοι καλύπτουν το γεγονός......μη βγάζουμε τους εαυτούς μας απέξω γιατί μας άρεσε που βλέπαμε τις αηδίες ακόμα και όταν φοβόμαστε....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # επιλεκτική δίωξη 29-04-2019 12:35
Τον σαϊτοπόλεμο προσπάθησε προ ετών να τον καταργήσει,ο δήμαρχος,φοβούμ ενος τις συνέπειες του νόμου επί της φήμης του και δι αυτόν τον ίδιον, αλλά τελικά υπετάχθη στην βούληση των διοργανωτών του,ως δήθεν γιατί είναι φολκορικό έθιμο που θα έκοβε από τον τουρισμό η έλλειψη του.
Σε όλες τις θητείες του,έχει καταγραφεί και σχολιασθεί από τα τοπικά ΜΜΕ παντοιοτρόπως,ο τι μόνος αυτός ασκεί διοίκηση επί του δήμου.Εξ άλλου,ως δήμαρχος, ούτως ή άλλως,ευθύνεται για τα πάντα στον δήμο,ενώ οι σύμβουλοι του και οι λοιποί λογοδοτούν σε αυτόν.Συνεπώς ο εισαγγελέας πρέπει να τον ελέγξει με όμοιο τρόπο όπως τους λοιπούς συλληφθέντες,ασ χέτως που εμφανίζεται ως η "αγαπημένη" επιλογή και το φαβορί της ΝΔ για την περιφέρεια,ώστε αν δεν συμβεί αυτό να επιχειρηθεί σκανδαλώδης διαχωρισμός.
Στον αντίποδα,πού ακριβώς ήταν η εισαγγελική αρχή όλα αυτά τα χρόνια που το δρώμενο ελάμβανε χώρα απρόσκοπτα,παρα βιάζοντας κάθε έννοια νόμου και νομιμότητας ;
Πού ήταν οι αστυνομικές αρχές του Νομού,που θεωρητικά (;) μεριμνούν για την εφαρμογή των νόμων ;
Αλλά επιπλέον,το θύμα,επιδιώκοντ ας την λήψη αποκλειστικών πλάνων,ώστε να προωθήσει το επάγγελμα του,ετοποθετήθη πάρα πολύ κοντά στο σημείο της δράσης,όπως προκύπτει από το video, παραβλέποντας κάθε μέτρο ασφάλειας και προστασίας,δι αυτόν τον ίδιον.
Συνεπώς,η υπόθεση δεν είναι απλή και οφείλεται να ελεγχθούν ισομερώς όλοι οι εμπλεκόμενοι κατά την μερίδα ευθύνης που τους αναλογεί.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Επαμ. Γεωργανάς 29-04-2019 12:52
Κατά τον Νόμο 3850/2010, εάν στον χώρο της εκδήλωσης παρευρισκόταν σε υπηρεσία ή κατ' εντολήν προΪσταμένου έστω και ένας εργαζόμενος του Δήμου ή οποιουδήποτε άλλου εργοδότη εμπλεκόμενου στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομ ένου και του εργοδότη του θύματος, τότε κάθε εργοδότης υποχρεούται να έχει Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων από Μηχανικό που να περιγράφει τους κινδύνους και τα μέτρα προφύλαξης για τον εργαζόμενο αλλά και τρίτους.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # konstantinos tzannes 29-04-2019 16:38
οι τζιχαντιστες αναμεσα μας.......
Ευγε Δημαρχε.......
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Φωτεινη νασιου 29-04-2019 19:37
Αν την ευθύνη για ολα έχει ο δημαρχος,καλον ειναι να ψηφιζεται μονο αυτός και τα διοικεί τα πάντα.
μιλάμε για την ενός ανδρός αρχή και όχι για δημοκρατία,πλεον...
Σημαντικό είναι να εκτελούν όλοι ευσυνειδήτως το καθήκον τους και να εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους,πραγμα για το οποίον εκλέγονται και ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις αμοίβονται και για αυτό.
Διάκριση εξουσιών και ευθυνών,ονομάζε ται αυτο.
Και στην Ελλάδα δηστυχώς δεν ευδοκιμεί αυτό το φρούτο,πουθενά η σχεδόν πουθενά,σε αντίθεση με όλα τα πολιτισμένα κρατη και τις εξελιγμένες κοινωνίες.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER