Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 12:10

Καμουφλαρισμένα πίσω από άδεια μπουκάλια μπίρας πάνω από μισό εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Γράφτηκε από την
Καμουφλαρισμένα πίσω από άδεια μπουκάλια μπίρας πάνω από μισό εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων



Πάνω από μισό εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων ήταν καμουφλαρισμένα πίσω από καφάσια με άδεια μπουκάλια μπίρας στα φορτηγά που εγκατέλειψαν προχθές οι οδηγοί τους στο Μεσοπόταμο. Η καταμέτρηση του λαθραίου φορτίου ολοκληρώθηκε χθες στο Τελωνείο Καλαμάτας και σήμερα αναμένεται να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί.
Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Α.Δ. Μεσσηνίας έχει ήδη ερευνήσει τα δυο φορτηγά κι έχει συλλέξει τόσο αποτυπώματα όσο και δείγματα DNA.
Εικάζεται πως οι οδηγοί των δύο φορτηγών, που χάθηκαν μέσα στα χωράφια όταν αντιλήφθηκαν αστυνομικούς, είναι Σκοπιανοί. Απαντήσεις όμως σχετικά με την εθνικότητα και την ταυτότητα των δραστών, αναμένεται να δώσουν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στα δυο οχήματα.
Να θυμίσουμε πως τα δυο οχήματα έφεραν ελληνικές πλαστές πινακίδες και πλαστά έγγραφα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν ακόμα και πλαστά τιμολόγια για τις κενές φιάλες μπίρας που είχαν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του φορτηγού, κρύβοντας τα 585.840 πακέτα τσιγάρα που μετέφεραν συνολικά και τα δυο φορτηγά.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, χθες στην Καλαμάτα βρέθηκε κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας.

Κ.Δ.


NEWSLETTER