Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 19:04

Δύο Βούλγαροι οι δράστες της ληστείας στην Κυδωνίτσα

Γράφτηκε από την

Δύο Βούλγαροι κατηγορούνται για τη ληστεία σε βάρος 79χρονης γυναίκας που είχε γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή Κυδωνίτσα της Μεσσήνης.

Οι δύο ληστές μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι και αφού κράτησαν με τη βία στο κρεβάτι της την ηλικιωμένη, έψαξαν το σπίτι, πήραν 200 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο και το κινητό της τηλέφωνο και διέφυγαν. Χθες βγήκε το σχετικό αστυνομικό δελτίο, ωστόσο επίσημα οι αστυνομικές αρχές δίνουν ελάχιστα στοιχεία τόσο για την εισβολή των δραστών στο σπίτι, όσο και για τα στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην εξιχνίαση.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, ως δράστες φέρονται ένας 29χρονος και ένας 38χρονος Βούλγαροι κάτοικοι Μεσσήνης. Ο ένας, ο 29χρονος συνελήφθη για ρευματοκλοπή και στη συνέχεια κατονόμασε και το συνεργό του, ενώ σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας δικογραφία για ληστεία.

Οι φερόμενοι ως δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γύρω στις 2 τα ξημερώματα από ένα παράθυρο και “αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κυνηγετικό όπλο και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή”, αναφέρει χαρακτηριστικά το αστυνομικό δελτίο. Σχετικά με το είδος της σωματικής βίας που άσκησαν στην ηλικιωμένη, μας διευκρίνισαν ότι “την ακινητοποίησαν με τα χέρια τους”.

Η σύλληψη του 29χρονου έγινε στο σπίτι του, “μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση”, το μεσημέρι του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κλέβει ρεύμα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Καλαμάτας προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη και να βγουν στη συνέχεια εντάλματα σύλληψης.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στο Μάιο αδίστακτοι ληστές είχαν κακοποιήσει μέσα στα σπίτια τους και στείλει δύο ηλικιωμένους στο νοσοκομείο, στα Σωτηριάνικα του Δήμου Δυτικής Μάνης και στον Αγριλο του Δήμου Καλαμάτας.