Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 14:44

Μεσσηνία: Αθωώθηκε για τη συνέργεια σε ληστεία

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αθωώθηκε για τη συνέργεια σε ληστεία

Αθώο λόγω αμφιβολιών έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν κατηγορούμενο από τον Αρι του Δήμου Καλαμάτας, για άμεση συνέργεια σε ληστεία. Πρωτόδικα πάντως είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη!

Η ιστορία αυτή ξεκινά στις 27 Ιουλίου 2011: Ο κατηγορούμενος είναι ο οδηγός που πηγαίνει στην Αθήνα τον μηνυτή και πολιτικώς ενάγοντα, μαζί με έναν κοινό τους φίλο. Στην Αθήνα είχαν κλείσει ραντεβού με έναν υποτιθέμενο έμπορο χρυσών λιρών, και ο μηνυτής θα έδινε 50.000 ευρώ για να αγοράσει λίρες.

Σύμφωνα με τον πολιτικώς ενάγοντα, μετά τη συνάντηση με τον απατεώνα σε καφενείο στο Μαρούσι, μπήκαν στο αυτοκίνητο για να πάνε δήθεν στο σπίτι του και να πάρει τις λίρες. Σύμφωνα πάντα με τον μηνυτή, ο κατηγορούμενος δεν τον άφησε να καθίσει στη θέση του συνοδηγού, αλλά πίσω. Το αυτοκίνητο ήταν δίπορτο και πίσω κάθισε αυτός και ο κοινός τους φίλος, ενώ ο κατηγορούμενος ήταν στη θέση του οδηγού και ο απατεώνας στου συνοδηγού. Κι εκεί που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν για το σπίτι ώστε να γίνει η συναλλαγή με τις λίρες, ο απατεώνας γυρνάει και τον ρωτά αν έχει τα λεφτά. Ο πολιτικώς ενάγων ανοίγει μια τσάντα και πλησιάζει ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα, τα δείχνει, και ο απατεώνας τον σπρώχνει βίαια αρπάζοντας τα λεφτά και βάζοντάς το στα πόδια.

Κι εδώ έρχεται να κολλήσει η κατηγορία, αφού σύμφωνα με τη μήνυση ο οδηγός και κατηγορούμενος όχι μόνο δεν έκανε καμία κίνηση για να σταματήσει τον απατεώνα που άρπαξε τα λεφτά, αλλά εγκλώβισε μέσα στο δίπορτο αυτοκίνητο τον πολιτικώς ενάγοντα, προσφέροντας έτσι συνδρομή στη ληστεία που διέπραξε ο άλλος - ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν βρέθηκε ποτέ!

Ν.Κ.


NEWSLETTER