Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 09:22

Καλαμάτα: Μπαράζ κλοπών καταγγέλλουν κάτοικοι των Λεΐκων

Γράφτηκε από την

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν μιλώντας στην "Ε" κάτοικοι των Λεΐκων, οι οποίοι με αφορμή την κλοπή που γράψαμε στον συνοικισμό Νικηταρά στην Παραλία διαμαρτύρονται για "χτυπήματα" που έγιναν σε σπίτια και στην περιοχή τους από συμμορία διαρρηκτών.

Αν και η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τώρα τελευταία να υπάρχουν καταγγελίες από τη συγκεκριμένη περιοχή, εντούτοις υπήρξαν σποραδικές κλοπές και όπως φαίνεται από τις περιγραφές των παθόντων, οι κλέφτες ακολουθούν πανομοιότυπο μοτίβο δράσης. Προτιμούν να "χτυπάνε" γύρω στις 10 τη νύχτα και επιλέγουν μονοκατοικίες σε κεντρικά σημεία του οικισμού, πιθανά για να έχουν περισσότερες επιλογές διαφυγής. Ωστόσο, ελέγχουν ώστε να μην υπάρχει κανένας στο σπίτι και αφού μπουν από πόρτα ή παράθυρο που θα έχουν διαρρήξει σπάζοντάς το, φροντίζουν και κλειδώνουν ή σφηνώνουν με κάτι την κεντρική πόρτα, για να έχουν το χρόνο να πηδήξουν και να φύγουν σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες επιστρέψουν. Το σημείο εκείνο που επιλέγουν για να μπουν, συνήθως δεν έχει θέα προς το δρόμο ή γειτονικά σπίτια, ενώ δεν αφήνουν τίποτα άψαχτο ώσπου να ξετρυπώσουν χρήματα και χρυσαφικά.

Οπως χαρακτηριστικά μας περιέγραψαν, σε μια περίπτωση σκαρφάλωσαν από το σωλήνα της υδρορροής και οι γείτονες στο διπλανό σπίτι δεν κατάλαβαν τίποτα! Σε άλλη περίπτωση, οι παθόντες είχαν κόσμο και αφού έφυγαν οι καλεσμένοι τους, βγήκαν για μια ώρα να περπατήσουν. Οσο έλειψαν, οι διαρρήκτες μπήκαν μέσα και τους έκλεψαν, ενώ σε μια τρίτη οι ένοικοι γιόρταζαν πάνω και στον κάτω όροφο οι κλέφτες... αλώνιζαν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τέτοιες κλοπές και διαρρήξεις σημειώνονται κατά διαστήματα σε διάφορες περιοχές στα περίχωρα της Καλαμάτας, ενώ έχουν γίνει και τρεις συλλήψεις Ρομά οι οποίες φαίνεται να σχετίζονται με τη συγκεκριμένη συμμορία. Αυτό βέβαια, δεν καθησυχάζει τις διωκτικές αρχές, αλλά ούτε και τους παθόντες τέτοιων κλοπών. Οι καταγγέλλοντες μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί οι συλλήψεις δεν αρκούν για να σταματήσουν τη δράση αυτών των συμμοριών. Ως πολίτες, λένε, αισθάνονται οργή γιατί η Πολιτεία δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη προστατεύοντας αποτελεσματικά τη ζωή και την περιουσία τους.

Ν.Κ.