Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 22:53

Καλαμάτα: Ο δολοφόνος του Γυφτέα πίσω από μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ο δολοφόνος του Γυφτέα πίσω από μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Στα ίχνη και στην εξάρθρωση πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη ένας 46χρονος Έλληνας ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος και πολύ παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς και η 32χρονη σύζυγός του και ένας 29χρονος επίσης Έλληνας, ως μέλη αυτού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική συμμορία, παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Σε βάρος του 46χρονου «εγκεφάλου» εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Καλαμάτας, το οποίο επικυρώθηκε με Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πράξεις που τελέστηκαν στην Καλαμάτα τον Φεβρουάριο του 2011, σε βάρος του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που είχε βρεθεί δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, δεμένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι εισήγαγαν από την Αλβανία, κατείχαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης στην ελληνική επικράτεια, ενώ μέρος αυτών εξήγαγαν και στην Κύπρο.

Απογευματινές ώρες χθες εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη σύλληψή του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξε δελτίο ταυτότητας με στοιχεία άλλου ατόμου.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν η 32χρονη σύζυγος του και ο 29χρονος, οι οποίοι όπως προέκυψε ήταν άμεσοι συνεργοί του.

Στον προαύλιο χώρο και στο εσωτερικό της οικίας, σε οχήματα καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν βαλίτσες στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν 34 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 45 κιλών και 976,4 γραμμαρίων, δύο δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό 3.900 ευρώ, δύο πιστόλια, πέντε γεμιστήρες, φυσίγγια, ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης, το οποίο κατέγραφε περιμετρικά το χώρο εξωτερικά της οικίας και 17 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν δελτία ταυτότητας, με στοιχεία άλλων ατόμων, με τα οποία προέβη στην έκδοση τραπεζικών καρτών και άλλων εγγράφων, καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την παράνομη δραστηριότητα της συμμορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER