Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 15:30

42 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Συνολικά 42 συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη στη Μεσσηνία στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης.

Οι 5 ήταν συλλήψεις για μικροποσότητες χασίς που το συνολικό τους βάρος δεν ξεπερνούσε τα 6,4 γραμμάρια, καθώς και για καλλιέργεια 2 δενδρυλλίων χασίς και κατοχή 1 γραμ. ηρωίνης. Επίσης, συνελήφθησαν 3 Μπαγκλαντεσιανοί οι οποίοι πωλούσαν παρεό και κομποσκοίνια στην παραλία της Καλαμάτας, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
- Ενας 23χρονος Ελληνας ρομά για κλοπές με ένταλμα του ανακριτή Καλαμάτας.
- 5 Ελληνες για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα: ένας 26χρονος γιατί σε έρευνα στην αυλή του σπιτιού του στη Μεσσήνη οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γλάστρες όπου καλλιεργούσε ένα φυτό χασίς 20 εκατοστών και ένα ακόμα ύψους 1,5 μέτρου. Ενας 57χρονος επίσης στη Μεσσήνη γιατί κατείχε μια ποσότητα 3,4 γραμ. χασίς. Ενας 59χρονος στο Ασπρόχωμα με 1 γραμ. ηρωίνης και ένας 35χρονος επίσης στο Ασπρόχωμα με 1 γραμ. χασίς, καθώς και ένας 25χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχε δύο ανισοβαρείς ποσότητες χασίς βάρους 1,3 και 0,7 γραμ.
- Ενας 35χρονος Ελληνας ρομά για κλοπή, ο οποίος μπήκε σε κατάστημα στην Καλαμάτα και έκλεψε το κινητό τηλέφωνο (αξίας 150 ευρώ) και το πορτοφόλι με 20 ευρώ και τραπεζικές κάρτες της υπαλλήλου. Αυτή όμως τον είδε και στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο δράστης πέταξε τα πράγματά της, ενώ δεν άργησε να τον συλλάβει η ΔΙΑΣ.
- 4 Ελληνες για ρευματοκλοπή.
- 3 Ελληνες και 2 Ρουμάνες για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: μια 27χρονη στη Μεσσήνη η οποία είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 4 χρόνια φυλάκιση για πώληση 1,7 γραμ. χασίς. Ενας 43χρονος στην Καλαμάτα για απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αργοστολίου, με την οποία είχε καταδικαστεί για κλοπή σε 4 μήνες φυλάκιση. Ενας 61χρονος και δύο Ρουμάνες 25 και 27 χρόνων για αποφάσεις του Πταισματοδικείου Καλαμάτας, για ΚΟΚ.
- 3 Ελληνες για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
- 5 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- 3 Μπαγκλαντεσιανοί στην ανατολική παραλία Καλαμάτας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, οι οποίοι πωλούσαν παρεό, μανταλάκια, κομποσκοίνια, γυαλιά ηλίου και καπέλα.
- 15 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επίσης εξιχνιάστηκε από τo Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος, μία απόπειρα κλοπής στις 11 αυτού του μήνα σε σπίτι στο Ρωμανού και μία κλοπή σε αυτοκίνητο, στις 24 Απριλίου στο Βλαχόπουλο. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου Ελληνα ρομά ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν αυτός που μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι, αλλά οι γείτονες τον είδαν και αναγκάστηκε να φύγει τρέχοντας. Οσο για το αυτοκίνητο, ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται ότι έσπασε το τζάμι σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο και έκλεψε από μέσα έγγραφα, τραπεζικές κάρτες, ένα κινητό τηλέφωνο και 100 ευρώ.