Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 08:26

73χρονος Καλαματιανός κατηγορείται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Γράφτηκε από την
73χρονος Καλαματιανός κατηγορείται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

 

Τις φωτογραφίες και στιγμιότυπα μερικών δευτερολέπτων με μικρά παιδιά και εφήβους έως 15 χρόνων αλλά και μωρού πάνω στα οποία ασελγούν ενήλικοι κατηγορείται ότι κατέβασε από το Διαδίκτυο ένας 73χρονος Καλαματιανός, και στη συνέχεια τα διαμοίρασε σε άλλους χρήστες ιστοσελίδας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνταξιούχο ελεύθερο επαγγελματία, πατέρα ενός ενήλικου παιδιού, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή Καλαμάτας κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων. Ο ανακριτής και η εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και να δίνει το “παρών” δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες που οι αστυνομικοί βρήκαν στον υπολογιστή του σπιτιού του και τα στιγμιότυπα με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ή γυμνά ξεπερνούν τα 100. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο κυρίως για κορίτσια και κάποια αγόρια καθώς και βρέφη στα εν λόγω αρχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκε πληροφορία που έλεγε για τις αποθηκευμένες στον υπολογιστή φωτογραφίες, με ανήλικα να εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές πράξεις.

Ετσι αναζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία και έγινε η έρευνα την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο σπίτι του 73χρονου στην Καλαμάτα και οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ν.Κ.


NEWSLETTER