Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 06:03

Ο 41χρονος που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη φέρεται αρχηγός του κυκλώματος των πλαστών τιμολογίων

Γράφτηκε από την

Αρχηγός του κυκλώματος που διακινούσε εικονικά και πλαστά τιμολόγια στην Τριφυλία και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα φέρεται να είναι ο 41χρονος από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη στις 4 του μήνα στον Εύοσμο. Σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης για φοροδιαφυγή κακουργηματικού χαρακτήρα από την Ανακρίτρια Καλαμάτας, στην οποία πρόκειται να απολογηθεί σήμερα. Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καλαμάτας και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων και μεταξύ άλλων σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Με τα στοιχεία που υπάρχουν, πρόκειται για τον μεσολαβητή μεταξύ των εμπόρων οπωροκηπευτικών και των διακινητών των τιμολογίων, ο οποίος φέρεται να είχε συνεργασία και με τους δύο Αθηναίους που συνελήφθησαν το Μάιο από το ΣΔΟΕ Καλαμάτας στο Καλό Νερό, καθώς ταξίδευαν από Αθήνα με εικονικά τιμολόγια στο πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. Οι δυο άντρες εμφανίζονταν στους αγρότες με τα ονόματα των εκδοτών των τιμολογίων οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.
Η σύλληψη του 41χρονου έγινε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ευόσμου για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 3 εκ. ευρώ. Ο ίδιος είχε απασχολήσει το ΣΔΟΕ και την Αστυνομία το 2011 στη Γαστούνη, οπότε δεν είχε προκύψει κάτι σε βάρος του. Ωστόσο, εκκρεμούν δικογραφίες για τη δράση του από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Κ.Δ.