Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 15:54

Σύλληψη 22χρονου για παιδική πορνογραφία στο Άργος

Γράφτηκε από την
Σύλληψη 22χρονου για παιδική πορνογραφία στο Άργος

Για πορνογραφία ανηλίκων, παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, παράνομη βία και απειλή, κατηγορείται ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, στο 'Αργος από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας 'Αργους - Μυκηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων, που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 22χρονου, όπου βρήκαν δύο κινητά τηλέφωνα και κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, στα οποία περιέχονταν φωτογραφικό - βιντεοληπτικό υλικό νεαρών και ανηλίκων κοριτσιών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δόθηκαν στοιχεία από εταιρεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου 2018, έως και 17 Μαρτίου 2019, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απειλούσε νεαρά και ανήλικα κορίτσια ότι θα δημοσιοποιήσει φωτογραφίες ή βιντεοληπτικό υλικό που τις απεικόνιζε γυμνές.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις, απόσπασης ή απόπειρας απόσπασης γυμνών φωτογραφιών ή βιντεοληπτικού υλικού των κοριτσιών που προσέγγιζε.

Μάλιστα, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις απείλησε με τον ίδιο τρόπο ανήλικη, της απέσπασε φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή, τις οποίες στη συνέχεια δημοσιοποίησε. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα κινητά τηλέφωνα, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER