Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 21:23

Έρευνες και στη Μεσσηνία για μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία

Γράφτηκε από την
Έρευνες και στη Μεσσηνία για μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία

Περίπου 30 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές της νότιας Ηλείας εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος πέντε ανδρών, ηλικίας από 20 έως και 36 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης κλοπών, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας για την εξιχνίαση των κλοπών, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπου εντοπίστηκαν τρεις από τους φερόμενους ως δράστες, και συγκεκριμένα ένας 25χρονος, ένας 34χρονος και ένας 31χρονος, οι οποίοι προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Από τις έρευνες που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι οι πέντε φερόμενοι ως δράστες διέπραξαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους 28 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι φερόμενοι ως δράστες, διέπρατταν τις κλοπές κυρίως πρωινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια και κυρίως σε περιοχές μικρών σε πληθυσμό δημοτικών διαμερισμάτων.

Όσον αφορά την μετακίνησή τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που διατηρούσαν στην κατοχή τους για μικρό χρονικό διάστημα, στα οποία αλλοίωναν τους χαρακτήρες των πινακίδων κυκλοφορίας και άλλαζαν το χρώμα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των πέντε ατόμων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER