Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 04:10

5 μήνες φυλακή στον ντελιβερά… παπά

Γράφτηκε από την
5 μήνες φυλακή στον ντελιβερά… παπά



Σε 5 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο πρώην ντελιβεράς που εργαζόταν στην περιοχή της Καλαμάτας, ο οποίος παρίστανε το διάκο και συλλειτουργούσε επί πέντε μήνες με τον εφημέριο του Αγ. Φλώρου. Ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε ότι φορούσε το ράσο και παρίστανε τον ιερωμένο, ενώ παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως γνώριζε ότι δεν μπορούσε να χειροτονηθεί γιατί έχει κάνει δύο γάμους. Χωρίς υπεράσπιση, με δική του επιλογή, παραδέχτηκε επίσης πως είχε προσπαθήσει ξανά να συλλειτουργήσει με ιερείς αλλά του είχαν ζητήσει τα χαρτιά της χειροτονίας του, που φυσικά δεν τα είχε. Οσο για το λόγο που ντυνόταν με το ράσο και συμμετείχε σε μυστήρια και στη λειτουργία, είπε πως ήταν ένα παιδικό όνειρο που τόλμησε και το έκανε.
Ο… διάκος που επιθυμούσε να γίνει παπάς είπε ακόμη πως δεν γνώριζε ότι είναι ποινικό αδίκημα να παριστάνει κάτι που δεν είναι και να κυκλοφορεί με το ράσο. Αλλωστε, η… μανία του αυτή ήταν που τον έκαψε αφού οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον συνέλαβαν για αντιποίηση αρχής, την ώρα που έβγαινε ρασοφόρος από το σπίτι του. Η αρχική του εμφάνιση με ράσα -σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο- έγινε στον εφημέριο του Αγ. Φλώρου στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου. Αυτός άλλωστε ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, όταν στις αρχές του μήνα συνάδελφός του παπάς τον προειδοποίησε πως ο διάκος του δεν έχει χειροτονηθεί ποτέ.

ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK
Οπως κατέθεσε ο εφημέριος και υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, η γνωριμία τους ξεκίνησε από το Facebook. Ο κατηγορούμενος, είπε ο εφημέριος του Αγ. Φλώρου, διατηρούσε προφίλ με ψεύτικο όνομα και του είπε ψέματα πως έχει χειροτονηθεί διάκος από το μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίο. Η χειροτονία του υποτίθεται ότι έγινε στη Σαλαμίνα όπου και διέμενε ο κατηγορούμενος πριν έρθει στην Καλαμάτα. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του εφημέριου, ο ίδιος ο κατηγορούμενος ήταν που ζήτησε να συλλειτουργήσουν και εκείνος δεν αρνήθηκε. Αλλωστε, όπως είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, η συμπεριφορά του ψευτοδιάκου ήταν παραπάνω από κόσμια και δεν υπήρξε ούτε μια φορά που να κάνει κάτι το περίεργο ώστε να τον βάλει σε υποψίες. Οταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας Κώστα Κούντρια γιατί δεν ζήτησε ένα χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι ο κατηγορούμενος έχει χειροτονηθεί, ο εφημέριος απάντησε ότι μόλις 1,5 χρόνο είναι παπάς και δεν γνώριζε ότι έπρεπε να ζητήσει χαρτιά.    

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η αποκάλυψη έγινε όταν ένας παπάς έπιασε τον εφημέριο του Αγ. Φλώρου στις αρχές αυτού του μήνα και του είπε ότι όλα είναι ένα ψέμα. Ο ψευτοδιάκος είχε χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να συλλειτουργεί με το παπά του Αγ. Φλώρου πως η χειροτονία του θα αργήσει 5 χρόνια. Ετσι ο εφημέριος μεσολάβησε για να χειροτονηθεί ο κατηγορούμενος παπάς στην Μητρόπολη Γορτυνίας και Μεγαλόπολης. Ομως ο ψευτοδιάκος μπροστά στον κίνδυνο να αποκαλυφθεί είπε ψέματα ότι ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης θα τον χειροτονούσε παπά στην Εύβοια και στην συνέχεια θα τον τοποθετούσε στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στη Μονεμβασιά. Αυτό ήταν τελικά και το ψέμα που… έκαψε τον κατηγορούμενο γιατί ο συνάδελφος του εφημέριου του Αγ. Φλώρου πήρε τηλέφωνο στη Μητρόπολη Σπάρτης, ρώτησε και έμαθε ότι όλα ήταν ένα ψέμα. Από εκεί και μετά ακολούθησε η καταγγελία του εφημέριου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και η σύλληψη του κατηγορούμενου, αφού όπως αποδείχτηκε τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

 

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη


NEWSLETTER