Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 12:52

Εξιχνιάσθηκαν οι λήστειες στο Δερβένι και στο Λεβίδι

Γράφτηκε από την
Εξιχνιάσθηκαν οι λήστειες στο Δερβένι και στο Λεβίδι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας: "Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ένοπλες ληστείες, σε υποκαταστήματα τράπεζας στο Δερβένι Κορινθίας και στα ΕΛ.ΤΑ Λεβιδίου Αρκαδίας.

Συνελήφθη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, προχθές (21-07-2012) το απόγευμα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ένας (1) 56χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, ενώ επιπλέον  κατείχε παράνομα ένα όπλο και φυσίγγια.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο ανωτέρω είχε διαπράξει τις παρακάτω ένοπλες ληστείες:

Την 19-07-2012 το πρωί, στο Δερβένι Κορινθίας, μαζί με έναν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο FYROM, για τον οποίο επιπλέον εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτού Πειραιά και αναζητείται, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.

Την 15-09-2011 το πρωί, στο Λεβίδι Αρκαδίας, μαζί με ακόμα τουλάχιστον ένα άτομο, αφού μπήκαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. (Σχετικό το από 15-09-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)

Σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσαν τα παρακάτω καταδιωκτικά έγγραφα:

Ένταλμα Σύλληψης κας Ανακρίτριας Κορίνθου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για αρπαγή.

Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Τρίπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παράνομη οπλοφορία, κατά συναυτουργία, για την υπόθεση ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, την 1-2-2012 στην Κερασίτσα Αρκαδίας (Σχετικό το από 20-05-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας.)

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κορίνθου για αρπαγή και σύσταση και συμμορία.

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, διότι παραβίασε περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν το έτος 2009, κατά την αποφυλάκισή του από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών, όπου κρατούταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ληστείες, κατοχή όπλου και κλοπές.

Στην κατοχή του 56χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) πιστόλι, δεκατέσσερα (14) φυσίγγια, ένα (1) ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των -2.460- ευρώ.

Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των άλλων συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις"


NEWSLETTER