Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 13:38

Καλαμάτα: Συνελήφθη ένας από τους δράστες της διάρρηξης στο εξοχικό του Β. Πολύδωρα

Γράφτηκε από την

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας μετά από τη διάρρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη το πρωί (6 Αυγούστου) στην εξοχική κατοικία του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, στην Περισσά Ζαχάρως.

Σύμφωνα με αξιωματικό τη Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας που μίλησε στο star.gr εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Καλαμάτα ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Πρόκειται για Ρομά, σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοπονήσσου.

Μαζί με επίσης Ρομά συνεργό του μπήκαν στο εξοχικό του Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ εκείνος και η οικογένεια του απουσίαζαν, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.

Αφού ερεύνησαν όλα τα δωμάτια εντόπισαν και ξήλωσαν ένα εντοιχιζόμενο μικρό χρηματοκιβώτιο, όπου ο πρώην υπουργός είχε σημαντικό χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατοικία δε διαθέτει συναγερμό.

Κατά τη διαφυγή τους μ' ένα αγροτικό αυτοκίνητο, μάρκας ΜΑΖDA, οι διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί από γείτονα, ο οποίος πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Έτσι ήταν θέμα χρόνου για τους αστυνομικούς να εντοπίσουν το ΙΧ και να συλλάβουν τον έναν από τους δύο δράστες της κλοπής.

Δεν κατάφεραν όμως να βρουν τα χρήματα και τα προσωπικά αντικείμενα του κ. Πολύδωρα, που είχαν αρπάξει από το σπίτι.